Vasárnap délután került sor az utolsó, 30. fordulóra az NB III Dél-Keleti csoportban, ahol hazai pályán a kiesés ellen menekülő Pénzügyőr SE volt az ellenfelünk.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Meton-FC Dabas - Pénzügyőr SE (2:2)

9. helyen zártuk a 2023/24-es bajnoki szezont

Vasárnap délután került sor az utolsó, 30. fordulóra az NB III Dél-Keleti csoportban, ahol is hazai pályán a kiesés ellen menekülő Pénzügyőr SE volt a soros ellenfelünk. Egy esetleges pontszerzéssel és a többi mérkőzés kedvező alakulásával akár a 9. hely is elérhetővé vált volna számunkra.

Ennek tudatában magunkhoz is ragadtuk a kezdeményezést, amelynek köszönhetően már a mérkőzés elején meg is szereztük a vezetést. Egy szép támadás végén Surman helyezte a játékszert a vendégek kapujába a mérkőzés 5. percében (1:0). A gól után továbbra is támadólag léptünk fel, az ellenfelünket beszorítottuk a saját kapujuk elé, csak elvétve tudtak támadásokat kezdeményezni. Ezt követően ahogy a bajnokságban már több alkalommal is, lényegében a semmiből kaptunk gólt a 41. percben. Egy 22 méterről elvégzett szabadrúgás okozta a vesztünket (1:1). Az első félidő eredménye már nem változott.

A második játékrész is a hasonlóan alakult, csapatunk támadott, a vendégek pedig kontrákra rendeződtek be. A találkozó 60. percében újabb hidegzuhany érkezett a szinte már nyárias forróságba. Egy védelmi megingást használtak ki a vendégek, amellyel meg is szerezték a vezetést (1:2). Ebben a pillanatban nem mutatott jól a táblázat, hiszen ekkor a 13. helyet foglaltuk el azon a virtuális táblázaton. Csapatunk erejét azonban mutatja, hogy nem adták fel a harcot, amelynek következtében a 88. percben Józsa gyönyörű szabadrúgásgóljával egalizáltunk (2:2). Az utolsó percekben még egy további lehetőségünk is volt, amellyel azonban sajnos nem tudtunk élni, így maradt a döntetlen állás.

Józsa gólja rendkívül fontosnak bizonyult, hiszen ezzel az egy ponttal a bajnoki tabella 9. helyére tornáztuk fel magunkat. A remek őszi szezonra büszkék lehetünk, viszont a tavaszi szezon viszont finoman szólva sem úgy sikerült, mint ahogy a csapatunk azt eltervezte. Ennek tükrében elmondható, hogy elégedettek lehetünk ezzel a helyezéssel.

Véget ért a bajnokság, most egy kis pihenés jön a kerettagok számára, amely valóban kevés lesz, hiszen június 17-én már ismét útjára indul a 2024/25-ös szezonra történő felkészülési munka.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2024.05.26 (Vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark
 
Meton-FC Dabas – Pénzügyőr SE 2:2 (1:1)
Gól: Surman Á (5′), Józsa M Á (87′) ill. Labát K (41′), Farkas B Z (60′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK