A húsvéti hosszú hétvégén sem pihenhettek a játékosaink, hiszen vasárnap délután a BKV Előre SC volt a soros ellenfelünk. A csapatot illetően bizakodók lehettünk, hiszen szinte a teljes keret rendelkezésre állt a szakmai stáb részére.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Meton-FC Dabas - BKV Előre (1:2)

Újabb vereség hazai pályán

A húsvéti hosszú hétvégén sem pihenhettek a játékosaink, hiszen vasárnap délután a BKV Előre SC volt a soros ellenfelünk. A csapatot illetően bizakodók lehettünk, hiszen szinte a teljes keret rendelkezésre állt a szakmai stáb részére.

Jól is kezdődött a mérkőzés. Az első 45 percben csapatunk nagy nyomást gyakorolt a vendégek kapujára. Több ígéretes támadást is vezettünk, illetve pár kimondottan nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk. Az első félidőben a kapufa nem volt velünk, hiszen 3 alkalommal is kifelé pattant a játékszer a kapuvasról. Az első játékrész egyetlen találata Forgács András nevéhez fűződik, aki egy kapu előtti kavarodás után tekert a rövid alsó sarokba 15 méterről a mérkőzés 19. percében (1:0). A vezető gól után továbbra is támadásban maradtunk, szinte már a levegőben lógott a következő dabasi találat, amely azonban sajnos nem született meg, így az első félidő után csak minimális előnnyel mehettünk az öltözőbe.

A második játékrész elején (az 52. percben) hidegzuhanyként, szinte a semmiből érkezett az egyenlítő találat (1:1). Ebben a félidőben már jóval kiegyenlítettebb mérkőzést láthatott a publikum. A találkozó 70. percében pedig nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen Földeák Levente megkapta második sárga lapját, amely után a piros lap következett. Az utolsó 20 percben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Mikor már mindenki a hármas sípszót várta, akkor érkezett egy újabb fővárosi találat a 93. percben (1:2), amellyel a vendégek meg is nyerték a mérkőzést.

Összességében csak magunkat okolhatjuk a vereségért, hiszen az első 45 perc után már több góllal is vezetnünk kellett volna, viszont ordító helyzetekből nem tudtunk a kapuba találni, valamint a második félidő közepén a felelőtlen kiállítás is jelentősen megnehezítette a sorsunkat. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a játékvezetők sem a legjobb napot fogták ki ezen a vasárnapon. A mérkőzésen hét sárga mellett egy piros lapot is kiosztott a játékvezető sporttárs, annak ellenére, hogy nem volt durva a találkozó.

Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen jól kezdtük a tavaszi szezont, azóta viszont nem jönnek a jó eredmények. A következő két mérkőzésen sem mi számítunk a mérkőzés esélyeseinek, hiszen előbb a 2. helyezett ESMTK vendégei leszünk, majd a bajnokaspiráns Békéscsaba látogat hozzánk. Ennek ellenére szükségünk lenne egy bravúrra, hogy kozmetikázzuk a tabellát.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2024.03.31 (Vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark
 
Meton-FC Dabas – BKV Előre 1:2 (1:0)
Gól: Forgacs A (19′) ill. Mile Zs (52′), Kubó G (93′)
Kiállítás: Földeák L (70′) ill. –

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK