Vasárnap délelőtt kissé szokatlan időpontban (11:00) került megrendezésre a soron következő bajnoki mérkőzésünk. Idegenben léptünk pályára, ahol a Budapest Honvéd FC II volt az ellenfelünk.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Budapest-Honvéd MFA II - Meton-FC Dabas (2:1)

Bosszantó vereség az utolsó percben

Vasárnap délelőtt kissé szokatlan időpontban (11:00) került megrendezésre a soron következő bajnoki mérkőzésünk. Idegenben léptünk pályára, ahol a Budapest Honvéd FC II volt az ellenfelünk.

A mérkőzés első félidője nem a mi csapatunkról szólt. Erőnket felemésztette a védekezés, csak kevés alkalommal sikerült veszélyeztetni a hazai kaput. Ellenfelünknek több komoly lehetősége is volt, de szerencsére vagy Berta kapusunk védett remekük, vagy az utolsó pillanatban a védelmünk mentett.

A félidőben a szakmai stáb cserékkel próbálta meg felrázni a csapatot. Ennek ellenére továbbra is mezőnyfőlényben játszottak a hazaiak, amelynek eredményeként a találkozó 64. percében egy szabadrúgás után megszerezték a vezetést a fővárosiak (1:0). Ezután egy új mérkőzés kezdődött. Bátrabban futballoztunk, ezáltal több alkalommal is eljutottunk lehetőségekig, amelynek gyümölcse a 79. percben érett be. Ekkor egy kapu előtti kavarodás után Molnár Bence szerzett fontos találatot csapatunknak (1:1). A hátralevő időben adok-kapok alakult ki a pályán. Mindkét csapatnak több lehetősége is adódott. Legközelebb a gólszerzéshez mi álltunk a mérkőzés 92. percében. Kócsa vezethette a labdát a kapusra, viszont sokat várt és egy védő lábáról szögletre pattant a játékszer. A szögletrúgást után a hazai kapus húzta le a labdát, aki azonnal indította a hazai támadót és egy gyors kontratámadás végén megszerezték a vezetést az utolsó pillanatban a hazaiak (2:1). Egyenlítésre már sajnos nem maradt idő, így pont nélkül kellett távoznunk az Akadémiáról.

Összességében elmondható, hogy nem játszottunk jól, 70 perc után érkeztünk meg a mérkőzésbe. Viszont, ha koncentráltabbak vagyunk és a helyzeteinket értékesítjük, valamint nem követünk el ennyi védekezési hibát, akkor akár még így is győzelemmel zárhattuk volna az összecsapást.

Folytatás ismét idegenben, jövő vasárnap a Szolnoki MÁV FC csapata ellen kellene a mainál jobb játékot bemutatnunk, hogy újfent győzelemmel zárhassunk egy bajnoki mérkőzést.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2024.03.17 (Vasárnap, 11:00)
Helyszín: Budapest, Honvéd MFA Utánpótlás Központ
 
Budapest-Honvéd MFA II – Meton-FC Dabas 2:1 (0:0)
Gól: Simon B (64′), Haragos V J (91′) ill. Molnár B (79′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK