Vasárnap délután a tavaszi első hazai bajnoki mérkőzésünket játszottuk a Wellis Sportparkban. Soros ellenfelünk az a Martfű volt, akit az ősz folyamán idegenben sikerült legyőznünk.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Meton-FC Dabas - Martfűi LSE (1:4)

A Martfű elvitte mindhárom bajnoki pontot Dabasról.

Vasárnap délután a tavaszi első hazai bajnoki mérkőzésünket játszottuk a Wellis Sportparkban. Soros ellenfelünk a Martfűi LSE csapata volt, akit az ősz folyamán idegenben sikerült két vállra fektetnünk, ezáltal bizakodva várhattuk a most hétvégi hazai összecsapást.

Remekül előkészített pályán kezdődhetett el a mérkőzés. Az első félidőben sajnos az érdemi kérdések gyakorlatilag el is dőltek. A 10. percben a vendégek egy egyszerű játék után megszerezték a vezetést. A martfűi kapus kirúgta a labdát, amelyet jól csúsztattak meg, ezáltal a vendégek támadója ziccerben vezethette a labdát Berta kapujára. Ordító helyzetben nem is hibázott és meg is szerezték a vezetést (0:1). Nem kellett sokat várni a második vendég találatra sem, hiszen a 18. percben egy védelmi hibát használtak ki és duplázták meg az előnyüket (0:2). Az első félidőben még egy találat született, sajnos az sem a csapatunkhoz fűződött. A 38. percben egy kontratámadás végén találtak a kapunkba a vendégek (0:3). A hazai publikum közel sem ilyen eredményre számított az első 40 perc után. A mérkőzésbe a 40. percben érkeztünk meg. Az első félidő végén Kotroczó lőtt egy hatalmas kapufát, valamint Knolmár ordító ziccerben bombázott a kapu fölé.

A második félidőben Tóth László cserékkel próbálta meg menteni a menthetőt. Ekkor már próbálkoztunk mindennel, de a gól nem akart megérkezni. Ebben a félidőben két esetben is a kapufát találtuk telibe, míg ellenfelünk egy gyors akció végén végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát a 70. percben (0:4). A lefújás előtti utolsó pillanatban Domokos még egy szép távoli lövéssel megszerezte a szépítést, amely viszont csak sajnos szépségtapaszt jelentett (1:4).

A mérkőzésről összességében elmondható, hogy a Martfű csapata remekül használta ki a védekezési hibáinkat, illetve jól játszotta végig a kínálkozó ellentámadásait. Csapatunk ellenben enerváltan, tompán futballozott, illetve ezen a napon még a szerencse is elpártolt tőlünk. Javításra vasárnap 11:00-kor van lehetőség a fővárosban, ahol is a Budapest Honvéd-MFA II lesz majd az ellenfelünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2024.03.10 (Vasárnap, 14:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark
 
Meton-FC Dabas – Martfűi LSE 1:4 (0:3)
Gól: Domokos B (92′) ill. Kriska N (10′), Kriska N (19′), Kriska N (38′), Sindel R (70′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK