A felkészülési időszakot követően ismét útjára indult a labda az NB III-as bajnokságban. Az első tavaszi mérkőzésünk a messze távolban, azaz Füzesgyarmat városában került megrendezésre.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Füzesgyarmati SK – Meton-FC Dabas (2:4)

Bravúros idegenbeli győzelem, kétgólos hátrányból fordítva

A hosszú felkészülési időszakot követően végre ismét útjára indult a labda az NB III-as bajnokságban. Az első tavaszi mérkőzésünk a messze távolban, azaz Füzesgyarmat városában került megrendezésre. Az őszi összecsapáson, hazai pályán sikerült két vállra fektetni soros ellenfelünket, ezért bizakodva vártuk a visszavágót is. A kezdőcsapatban több új igazolásunk is szóhoz jutott (Jancsó, Knolmár, Földeák).

Az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszottunk, pedig játékunkat nem igazán segítette a pálya minősége. Mezőnyfölényünk a pálya középső harmadára volt jellemző, komolyabb lehetőséget azonban nem sikerült kialakítanunk. Ellenfelünk kontrákra rendeződött be, és egy ilyen akció után Forrai szabálytalankodott az oldalvonal közelében, amely után szabadrúgáshoz jutott a gyarmati csapat. Erre a pontrúgásra remek ütemben érkezett a hazai támadó és a mérkőzés 38. percében meg is szerezték a vezetést (1:0).

A fordulást követően, aki a büfében ragadt, az lemaradt a második hazai találatról is. Ismét Forrai szabálytalankodott, ezúttal a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest pedig higgadtan értékesítették a hazaiak a 48. percben (2:0). A bekapott gólnak köszönhetően nagyon nehéz helyzetben került csapatunk. Szerencsére játékosaink nem adták fel, hanem még nagyobb fokozatra kapcsoltak. A 62. percben meg is lett az eredménye. Lettner gólba tartó lövését kézzel blokkolta a hazai védő, a megmozdulás pedig piros lapot és büntetőt ért. A tizenegyes mögé Józsa állt, és higgadtan gurított a hazai kapuba (2:1). Az emberelőny és a lőtt gól felpaprikázta csapatunkat. Sorra vezettük a támadásokat. Idő kérdése volt csupán, hogy mikor szerezzük meg az egyenlítő találatot. Erre egészen a 81. percig kellett várni. Kotroczó remek ütemben lépett ki, és nagy erővel lőtt a hősszú sarokba (2:2). Továbbra is támadásban maradtunk a győzelem megszerzése reményében. Kiss Ákos a 84. percben került lövőhelyzetbe. Fiatal védőnk nem hibázott, lapos lövése utat talált a kapuba, amellyel már nálunk volt az előny (2:3). A mérkőzés utolsó perceiben is akadt még némi izgalom. A 92. percben majdnem egyenlített a hazai csapat. Egy oldalról belőtt labda pattogott ide-oda, amely után az egyik hazai játékos kotorta kapunkba a labdát, de nagy szerencsénkre a partjelző leshelyzetet vélt felfedezni. Ebből azonnal kontrát vezettünk, amely során Lettner elé került a labda, ő pedig köszönte szépen a lehetőséget és nem hibázott (2:4). Több momentum már nem történt, a játékvezető lefújta az összecsapást.

Összességében elmondható, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, viszont saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. A jövőben koncentráltabb játékra lesz szükség, hogy ne keljen az eredmény után futni. Jár a taps és a gratuláció a csapatnak. Nagyot küzdve sikerült begyűjteni a három pontot és kijelenthetjük, remekül sikerült a tavaszi rajt.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2024.03.03 (Vasárnap, 14:00)
Helyszín: Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
 
Füzesgyarmati SK – Meton-FC Dabas 2:4 (0:1)
Gól: Mező P (39′), Schmidt Á (48′) ill. Józsa M (62′), Kotroczó P (79′), Kiss Á (84′), Lettner (92′)

 

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK