A felkészülés utolsó periódusába értünk, ahol a hét zárásaként vasárnap két edzőmérkőzés is szerepelt a programban. 11 órás kezdéssel a Kelen SC csapatát láttuk vendégül.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Meton-FC Dabas - Kelen SC / Győri ETO FC II

Nem sikerültek jól a főpróba mérkőzései

A felkészülés utolsó periódusába értünk, ahol a hét zárásaként vasárnap két edzőmérkőzés is szerepelt a programban.

11 órás kezdéssel a Kelen SC csapatát láttuk vendégül a Kiss Ernő utcai sporttelepen. A pálya talaja közel sem volt ideális, de mindkét csapat igyekezett ezen a talajon is megvalósítani a vezetőedzők elképzeléseit. A keretet két részre osztotta a szakmai stáb. A szintén NB III-ban szereplő fővárosi csapat ellen főleg a fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget. Csapatunk jól tartotta magát, az elején főképp a mezőnyben pattogott a labda. Aztán a félidő derekán lényegében a semmiből vezetést szereztek a vendégek a (0:1), erre azonban Kócsa révén sikerült válaszolnunk, így a félidőre 1:1-es állással vonulhattunk. A második játékrész eleje a miénk volt, két kapufát is lőttünk. A helyzeteket azonban nem sikerült gólra váltani, ellenfelünk pedig ezt meg is büntette és két további gólt is szerzett a hátralevő időben, aminek köszönhetően végül magabiztos 3:1-es győzelmet aratott.

A nap másik összecsapása 14 órás kezdéssel a szintén NB III-ban vitézkedő Győri ETO II volt az ellenfelünk. Ez a mérkőzés már a Wellis Sportpark Stadionjában került megrendezésre. Ezen az megmérettetésen már a tavasszal is valószínűleg a kezdőcsapatban szereplő játékosok kaptak legfőképp szerepet. Az első félidőben itt is a mezőnyharc volt a jellemző, a kapuk nem igen forogtak veszélyben. A második játékrészben már mindkét csapat előtt adódtak kínálkozó lehetőségek, amellyel azonban nagy sajnálatunkra a vendégek éltek jobban és két alkalommal is mattolták védelmünket (0:2). A vereség ellenére egy igen jó iramú mérkőzést láthatott a mérkőzésre kilátogató közönség, sajnos a gólok viszont hiányoztak a játékunkból.

Ezzel a két összecsapással véget is ért a téli felkészülés. Az eredménye eddig másodlagos volt, hétvégén a Füzesgyarmat ellen viszont már bajnoki pontokért megy majd a küzdelem. A profi sportolók mindig jobban várják a bajnoki mérkőzéseket, mint az edzőmérkőzéseket, ezáltal bízunk a sikeres tavaszi folytatásban.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2024.02.25 (Vasárnap, 11:00)
Helyszín: Dabas, ÉKÜ
 
Meton-FC Dabas – Kelen SC 1:2 (1:1)
Gól: Kócsa
Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2024.02.25 (Vasárnap, 14:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark
 
Meton-FC Dabas – Győri ETO FC II 0:2 (0:0)
Gól: –

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK