Tóth László, NB III-as csapatunk vezetőedzője az őszi szezon zárultával játékosainak teljesítményével kapcsolatban az alábbi értékelést adta: "Túl vagyunk az első féléven. Talán, ha azt mondom, hogy nagyon mélyről indultunk, akkor nem túlzok.

Edzői értékelés (NB III)

TÓTH LÁSZLÓ

2023/2024. Őszi szezon

Tóth László, NB III-as csapatunk vezetőedzője az őszi szezon zárultával játékosainak teljesítményével kapcsolatban az alábbi értékelést adta:

Túl vagyunk az első féléven. Talán, ha azt mondom, hogy nagyon mélyről indultunk, akkor nem túlzok. Az elmúlt évek sikertelensége és játékoskeringője tavaszra csúcsosodott ki. Ezért azt a célt tűztük ki, hogy megpróbálunk egy olyan csapatot építeni, amelyik a szurkolók részéről szerethető, amelyik az élvezetes focit részesíti előnyben és nem a direkt játékot. Igazoltunk is több, mint tíz játékost, akik közül a legidősebb is csak 21 éves volt. A fiatalítás természetesen rejtett kockázatot magában és erősen kérdéses volt, hogy mire lehet képes ez a csapat, de én már akkor is bíztam benne, hogy ha elvégzik a kitűzött munkát, akkor akár meglepetést is okozhatunk. Szerencsére most már mondhatom, hogy ez nagy mértékben sikerült is.

Nagyon jól kezdtünk, aztán ahogy azt várni lehetett a fiatal csapattól, voltak azért kisebb hullámvölgyek, különösen sajnálom a Honvéd és ESMTK elleni vereségeket, viszont komoly erejét mutatta meg a csapat két idegenbeli mérkőzésen is az előttünk helyezkedő Körösladány és Hódmezővásárhely ellen, ahol mindkét esetben erősen vitatható körülmények között, 2-2 kiállítást követően is helyt állt, hiszen az előző ellen 1:0-ra kaptunk ki, míg a másik mérkőzésen 55 percnyi kettős emberhátrányban is pontot tudtunk szerezni. Összességében 2-3 döntetlenért kár, azok miatt van hiányérzetem, de egy ennyire fiatal és pár hónapja együtt lévő csapat esetében szerintem óriási teljesítmény.

Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen kisebb súrlódásoktól eltekintve mindenki tisztességesen végezte a munkát és tudom, hogy a csapat igazi erejét tavasszal fogja tudni megmutatni, amikor már nem a csapat építésén kell gondolkodni, hanem hogy taktikailag javulni tudjunk. Ehhez szerencsére minden feltétel adott, így rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e tartani a jelenlegi helyezést vagy esetleg feljebb is tudunk lépni.

Szeretném megköszönni a vezetőségnek és a háttérmunkát végzőknek a segítségét és minden játékosomnak, a klubnál dolgozóknak és szurkolónknak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok. Bízom benne, hogy tavasszal egyre többen látogatják majd a hazai mérkőzéseinket!”

STATISZTIKA:
– Bajnokság: NB III. Dél-Keleti csoport
– Helyezés: 6. hely
– Szerzett pont: 26
 
– Mérkőzés: 17
– Győzelem: 7
– Döntetlen: 5
– Vereség: 5
 
– Lőtt gól: 22
– Kapott gól: 26
– Gólkülönbség: -4
 
– Házi gólkirály: Lettner Lóránt (6 gól)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK