Vasárnap délután a tabellán előttünk álló Hódmezővásárhelyi FC ellen léptünk pályára idegenben. A pontvadászat első harmadában szereplő csapatok csaptak tehát össze, ezért a kilátogató nézők egy igen jó és kiélezett mérkőzésre számíthattak.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

HFC - Meton-FC Dabas (0:0)

Bravúros döntetlen Hódmezővásárhelyen

Vasárnap délután a tabellán előttünk álló Hódmezővásárhelyi FC ellen léptünk pályára idegenben. A pontvadászat első harmadában szereplő csapatok csaptak össze, ezért a kilátogató nézők egy igen jó és kiélezett mérkőzésre számíthattak.

Az összecsapás elején nagy nyomás alatt volt a védelmünk, főleg a védekezésre kellett koncentrálnunk. A hazaiak több lehetőséget is kidolgoztak, két esetben Berta kapus is verve volt, viszont a hazai kapufa a mai napon velünk volt. Az első félidő a játék mellett a játékvezetésről is szólt. Gyakorlatilag nyugodt mederben zajlott az összecsapás a 24. percig. Ekkor egy becsúszást követően Surman Ádámnak mutatta fel a játékvezető a piros lapot. Nem értjük, hogy egy sárga lapot érő becsúszás, hogy ér azonnali piros lapot, még a hazai csapat játékosai is megmosolyogták a szituációt. A játékvezetői hármas sajnos ezt követően sem állt a helyzet magaslatán. A 42. percben tovább nehezedett a helyzetünk, ugyanis Forrait második sárga lappal szintén kiállította a játékvezető. Ezt már vezetőedzőnk sem tudta higgadtan elviselni, reklamálásért pedig őt is a lelátóra küldték. Ennek köszönhetően pedig lényegében lehetetlen helyzetbe kerültünk 42 perc játék elteltével.

Nem is meglepő, hogy a második félidőre csak és kizárólag a védekezésre koncentráltunk. Nyolc játékossal próbáltuk megszállni a saját térfelünket. Ez egészen is jól működött egészen a 70. percig, amikor is a hazaiak (jogosan) megítélt büntetőhöz jutottak. Szerencsére ezen a napon még büntetőből sem sikerült a kapuba találniuk. Az utolsó 20 percben nagyon nagy nyomás alatt volt a csapatunk, de szerencsére mindig volt egy blokkoló láb, vagy a kapusunk védett remekül, vagy pedig az ellenfél hibázott ordító helyzetben.

Végül nagyot küzdve, teljesen megérdemelten szereztünk egy pontot a HFC otthonában. Gyakorlatilag 70 percet emberhátrányban, 50 percet pedig kettős emberhátrányban játszva.

Ezen felül azonban igen nehéz elmenni a játékvezetői ítéletek mellett. Egyesületünk tudja, hogy a játékvezetés sem egy egyszerű feladat, viszont úgy gondoljuk, hogy ezen a napon nem csak a hazai játékosok ellen kellett pályára lépnünk. Csapatunk erejét azonban mutatja, hogy ennek ellenére is sikerült egy döntetlent kiharcolni, ami ilyen körülmények között győzelemmel felérő eredmény.

Folytatás vasárnap hazai pályán a Ceglédi VSE ellen, ahol fontos lenne otthon tartani a három pontot, hogy továbbra is a tabella első harmadához tudjuk tartozni a következő hetekben is.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.10.29 (Vasárnap, 13:00)
Helyszín: Hódmezővásárhelyi Városi Stadion
 
HFC – Meton-FC Dabas 0:0 (0:0)
Gól: – ill. –
Kiállítás: – ill. Surman Á (24′), Forrai Z (42′)
 
Meton-FC Dabas: Berta – Kiss, Forgács, Forrai, Dudás, Kotroczó, Józsa, Benkő, Kristóf, Surman, Lettner
Cserék: Balogh, Ispán, Zsuppán, Csóri L, Erhardt, Molnár Z, Mayer
Vezetőedző: Tóth László

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK