Kissé szokatlan időpontban (szombaton) került megrendezésre a Békéscsaba elleni mérkőzésünk a viharsarki városban. Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, hiszen a hazaiak kimondott célja a bajnokság megnyerése.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Békéscsaba 1912 Előre - Meton-FC Dabas (3:0)

Nem jött össze a bravúr a bajnokaspiráns otthonában

Kissé szokatlan időpontban (szombaton) került megrendezésre a Békéscsaba elleni mérkőzésünk a viharsarki városban. Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, hiszen a hazaiak kimondott célja a bajnokság megnyerése, ezáltal a másodosztályba jutás.

Az első játékrészben főleg a védekezés játszotta a főszerepet csapatunknál. A Békéscsaba 1912 Előre dominált, többet volt náluk a labda, jól és nagy sebességgel járatták a játékszert. Viszont csapatunk harcosan állt bele a mérkőzésbe, ezért sokáig nem alakult ki komoly lehetőség. Védekezésünk elég jól működött, szűken és megfelelően védekeztünk egészen a 19. percig. Ekkor egy rögzített szituációt követően aludt el a védelmünk. Egy pontrúgást löbböltek be a védelem mögé, amelyet a hazai támadó nem is hibázott el és megszerezte a vezetést (1:0). Továbbra is a hazaiak léptek fel támadólag, viszont további találatot már nem szereztek az első félidőben.

A második játékrészt jobban kezdtünk. Volt egy-két ígéretes támadásunk, de mielőtt elhihettük volna, hogy van keresnivalónk a mérkőzésen, a 49. percben egy gyors kontratámadás után megszerezte a Békéscsaba a második találatát is (2:0). A bekapott gól kissé megfogta a csapatunkat. A hátralevő időben ismét a védekezésre kellett koncentrálnunk. A 60. percben pedig Pintér állította be a végeredményt, egy átívelést követően 3 méterről bólintott Berta kapujába (3:0). Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, így végül beigazolódott a papírforma és vereséggel tértünk haza a bajnokesélyes csapat otthonából.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.09.30 (Szombat, 15:00)
Helyszín: Békéscsabai Kórház utcai Stadion
 
Békéscsaba 1912 Előre – Meton FC Dabas 3:0 (1:0)
Gól: Mikló R (29′), Sármány K (50′), Pintér N (60′) ill. –
 
Meton- FC Dabas: Berta – Földes, Forgács, Forrai, Mayer, Józsa, Domokos, Kotroczó, Kristóf, Surman, Lettner
Cserék: Balogh, Ispán, Zsuppán, Erhardt, Dudás, Benkő, Molnár B
Vezetőedző: Tóth László

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK