Szombat délután 15 órától a listavezető Békéscsaba 1912 Előre otthonába látogatunk. Oda, ahol az idei szezonban még nem igen termett babér semelyik csapat számára sem.

BEHARANGOZÓ: NB III

Békéscsaba 1912 Előre - Meton-FC Dabas

NB lll. Dél-Keleti csoport - 9. Forduló

Sajnos az ESMTK elleni mút hétvégi rangadó végül nem úgy alakult, ahogy azt vártuk, ennek következtében a dobogós helyezésünk is elillant, ráadásul a közeljövő sem ígérkezik túlságosan egyszerűnek. Szombat délután ugyanis a listavezető Békéscsaba 1912 Előre otthonába látogatunk, ahol az idei szezonban még nem igen termett babér semelyik csapat számára sem.

A bajnokaspiráns egyértelmű célja a másodosztályba való feljutás és úgy fest, ezt az első perctől kezdve tudatják is az NB III. Dél-Keleti csoport összes csapatával. Lehengerlő az eddigi teljesítménye Csató Sándor csapatának, 8 mérkőzésből 8 győzelem, 27 lőtt és mindössze 3 kapott gól. A szezon elején a HFC, Cegléd, Pénzügyőr, Monor négyes még úgy, ahogy meg tudta szorongatni a Békéscsabát, de onnantól kezdve a Kecskemét, Füzesgyarmat, Martfű és Honvéd II négyes már egy igen komoly erődemonstrációnak lehetett szenvedő alanya. A csapat tehát mondhatni elég komolyan összeállt Békéscsabán.

Pár fordulón keresztül játékosaink egész jól tartották a lépést a listavezetővel, de aztán a Honvéd II és az ESMTK elleni összecsapások kissé lerontották az összképet és le is szakadtunk az éllovastól. Azt azonban érdemes megemlíteni, ha a hétvégi mérkőzésünket megnyertük volna, most a tabella első két csapata vívna egy igen komoly ütközetet szombat délután 15 órától Békéscsabán.

Természetesen közel sem egy esetleges győzelmen vagy vereségen múlik csapatunk megítélése, azonban kijelenthetjük, nem jött túl jókor az ESMTK elleni hazai kudarc, főképp annak tükrében, hogy most a hibátlan mutatókkal büszkélkedő Békéscsaba otthonában kellene csodát téve pontot, vagy pontokat szereznünk, hogy továbbra is a dobogó közelében maradhassunk.

A papírforma ugyan nem a mi győzelmünket vagy pontszerzésünket sejteti, azonban okozott már meglepetést a Meton-FC Dabas, reméljük most is megmutatják játékosaink, hogy nem véletlenül vannak jelenleg is a tabella élmezőnyében.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Békéscsaba 1912 Előre – Meton-FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.09.30 (Szombat, 15:00)
Helyszín: Békéscsabai Kórház utcai Stadion

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK