A Vasas Kubala Akadémián kezdtem el focizni, majd a Goldball, a Kelen, az Érd után újra a Vasashoz vezetett utam. Ezt követően a Ferencvárosba igazoltam.

BEMUTATKOZNAK ÚJ JÁTÉKOSAINK

KRISTÓF MÁRK

Folytatjuk pár évvel ezelőtt megkezdett sorozatunkat, ezúttal is bemutatjuk új igazolásainkat

Játékos neve: Kristóf Márk
Születési idő: 2006.09.11
Posztja: középpályás

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

A Vasas Kubala Akadémián kezdtem el focizni, majd a Goldball, a Kelen, az Érd után újra a Vasas Kubala Akadémiára vezetett az utam. Ezt követően a Ferencvárosba igazoltam, emellett pedig párhuzamosan az Aramisnál futsaloztam.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Idén januártól már Dabason edzettem és vártam az átigazolási szezon kezdetét. Télen a váltás mellett döntöttünk és Thomas Sowunmi segített Zalaegerszegre kerülni, ahol végül minden rendben ment. Megegyeztünk, de végül meggondoltuk magunkat. Ekkor Thomas jelezte, hogy Tóth Laci lett az edző Dabason és fiatal jó játékosokat keres és lenne lehetőség próbajátékra.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Igazából édesapám még régen járt itt, mikor a Honvéd NB II játszott és mondta, hogy a dabasi centerpálya már akkor kiváló volt. Lacival mikor beszéltünk jelezte, jelenleg is kiemelt körülmények vannak Dabason. Nem csalódtunk, valóban kiváló minden, úgy ahogy mondta.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Mint már említettem, az előző szezon tavaszi részénél érkeztem. Az elején más volt minden, mint a Ferencvárosban, mert ez már felnőtt öltöző. Én voltam a kicsi, de mindenki befogadó volt, segítettek a csapattársak a felnőtt futball légkörét felvenni. Lényegesen jobban kezd összeállni a csapat, mint tavasszal. Csúfos év volt a tavalyi, reméljük közelében sem lesz idén, ezért dolgozunk rengeteget, remélem, hogy a 6-9. hely környékére oda tudunk érni.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

A középpálya közepén játszottam mindig is, főképpen védekező szerepben, de a 8-as pozíció is közel áll hozzám.

6. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Egyelőre nagyon jól érzem magam Dabason és mondhatom ez egy megfelelő hely fiatalon felvenni a felnőtt foci sebességét és hangulatát. Idővel szeretnék lépegetni feljebb NB II-es, majd NB I-es szintre. Az sem lenne nagy baj, ha az NB II-t a Dabassal érnénk el 2-3 éven belül.

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK