Június 26-én kezdetét vette a Meton-FC Dabas Sporttábor II. turnusa. A hétfő reggel az ismerkedés, valamint az egyenpóló kiosztása jegyében zajlott, majd következhetett napi sztárvendégünk

Hírek (UTÁNPÓTLÁS)

Sporttábor (2023) - 2. hét

2023. június 26-30. (Hétfő - Péntek)

SPORTTÁBOR – 1. NAP – HÉTFŐ

Sporttáborunk II. turnusának első napján a reggel az ismerkedés, egyenpóló kiosztása jegyében zajlott, majd a bundás kenyér evő verseny (tízórai) után következhetett sztárvendégünk. Moga Flavius Lóránt, az Aramis Futsal Klub felnőtt csapatának vezetőedzője a Futsal világába kalauzolt el bennünket.

Az ebéd utáni programba pedig belefért még egy kis fakultatív játék, filmnézés is. A napot pedig focimeccsekkel zártuk (holnap visszavágó!)

Moga Flavius Lóránt: 
“Ledő László meghívására jöttem erre az élménybeszámolóra a játékos és edzői pályafutásomról. Öröm számomra, hogy alkalmam nyílt erről beszélni és hogy a gyerekek és az edzők is nagy érdeklődéssel fogadták mindezt. Rengeteg érdekes kérdést tettek fel nekem, amelyekre 100%-ban sikerült válaszolnom. Külön megköszönöm a szervezőknek, hogy ebben a gyönyörű létesítményben tudtam ezt az előadást megtartani! 

Útravalóul a következő gondolatokkal búcsúztam a gyerekektől: 
– a ROSSZ játékosok semmit sem vesznek komolyan…
– az ÁTLAG játékosok csak a mérkőzést veszik komolyan…
– a  JÓ játékosok komolyan veszik az edzéseket és a mérkőzéseket…
– a NAGY játékosok komolyan veszik az edzéseket, a mérkőzéseket, a tanulást, az alvást, az étkezést, a konditermi edzéseket, a bemelegítést, és a regenerációt is!”

SPORTTÁBOR – 2. NAP – KEDD

A keddi napon, június 27-én a reggeli tematikus foglalkozás keretében az átadás-átvételek játékos módon történő oktatása, ismétlése volt a cél, majd a Tenisz Akadémia edzői betekintést adtak a tenisz sport alapjaiba, játékos koordinációs gyakorlatok, labdaérzékelés és az ütésfajták bemutatásával…

Ebéd után a gyerekek szabad foglalkozás keretében darts, csocsó, asztalitenisz, lábtenisz, léghoki tudásban mérhették össze az erejüket. Vidámságtól, kacagástól volt hangos az egész sporttelep. Ezt követően a tegnapi focimeccsek visszavágóit játszottuk le, majd befejeztük az ifjú Ronaldo film megtekintését.

SPORTTÁBOR – 3. NAP – SZERDA

A harmadik napunk is rengeteg vidámsággal telt. A reggeli foglalkozáson játékosan cseleket tanultunk, majd alkalmaztuk ellenféllel szemben és a végén még kapura is lőttünk. Ezután szabad foglalkozás következett, amelyben üde színfolt volt a „játékosügynökök találkozója” (fociskártya csere-bere).

Basa bácsi virslijének elfogyasztása után vidám vetélkedő keretében a csapatok sorversenyben rivalizáltak egymással, amelyben a koordináció fejlesztése volt a cél. Akadályokon keresztül sok kúszás-mászás-szökdelés-dobás-és futás közben vízzel töltött léggömbbel kellett végrehajtani ügyességi feladatokat. A gyerekek nagyon könnyen alkalmazkodtak a változatos gyakorlatokhoz. A végén pedig a vízibombákkal üldözhette a szervezőket a tábor népe… JÓ MÓKA VOLT!

Ebéd után az Önkormányzat által biztosított kisvonattal Petibá egy nagy körutazásra vitt bennünket: Wellis Sportpark – Borzaspusztai Templom – Malév Dabas Horgásztó – OBO Park – Wellis Sportpark. Minden állomáson elidőztünk egy kicsit és folytattuk az utat hangos énekszóval kísérve…

Kissé megfáradva, a nap végén jól esett a megérdemelt jégkrém.

SPORTTÁBOR – 4. NAP – CSÜTÖRTÖK

Sporttáborunk 4. napján június 27-én, csütörtökön délelőtt az élvezetes foci mérkőzésekkel kezdtük, ahol sok-sok jó megoldást láthattunk (szép cseleket, gólokat, passzokat, labdaszerzéseket…). Ezt követően Basa bá rántottasütő bemutatóját figyelhettük meg, amit az utolsó falatig el is fogyasztottunk.
Délelőtti Sztárvendégünk KOVACSICS KÁROLY volt, aki már a vetítőteremben várt bennünket.

EREDMÉNYEI
Nagypályás labdarúgásban:
– NB I: Magyar Bajnok
– NB II: Magyar Bajnok és Gólkirály
– Magyar Olimpiai Válogatott
– Magyar Utánpótlás Válogatott

Futsalban:
– Magyar Bajnok
– Magyar Válogatott
– Bajnokok Ligája szereplés és gól

„KOVA” mesélt nekünk az anyukájától kapott gyűrűjéről –> gólöröméről, labdarúgó pályafutásáról, videó részleteket mutatott be és természetes válaszolt is a rengeteg feltett kérdésre. Végül pedig az aláírás osztás sem maradhatott el.

Játékos példaképei:
– Kenesei Krisztián
– Szekula Ferenc
– Zlatan Ibrahimovic

Edző példaképei:
– José Mourinho
– Szabó György
– Dajka László
– Kiprich József

Délutáni vendégünk KOVÁCS GYÖRGY, a Meton-FC Dabas pályagondnoka volt, aki már 18 éve segíti munkájával Klubunkat és aki arról mesélt nekünk, hogy mitől lesz jó egy focipálya talaja. Megmutatta a munkához használatos gépparkot, amelyek közül néhányra fel is lehetett ülni.

Ezt követően megérkezett a SPARKS! A dabasi Amerikai Focisok ismét élvezetes előadást tartottak (most a rúgásfajtákról), amibe természetesen mi is részt vehettünk és „EDZŐPARTNERKÉNT” segíthettük a felkészülésüket a klub fennállásának legnagyobb mérkőzésére, amelyen a II. osztály legjobb négy csapata közé kerülhetnek, ha a hétvégén hazai pályán legyőzik a Diósd Együttesét.

SPORTTÁBOR – 5. NAP – PÉNTEK

II. turnusunk záró napján a Szigethalmi Vadasparkba és Vadmentő Központba kirándultunk. A csodálatos környezetben hangos kacagástól visszhangzott az erdő… nagy sikert aratott a mezítlábas ösvény és gyerekek élvezettel etették, simogatták az állatokat, valamint a játszótereken is mindent kipróbáltak.

Visszatérve Dabasra a Táborzárás keretében kihirdettük a héten elért eredményeket – darts – lábtenisz – amerikai foci célba rúgás – dekázás – asztali tenisz – sorversenyek – focimeccsek – és a „SÉRÓ” verseny kategóriákban! Az értékelés során senki sem maradt ajándék nélkül.
Vidám hangulatban búcsúztunk egymástól!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK