Június 19-én kezdetét vette a Meton-FC Dabas Sporttábor I. turnusa. Hétfő délelőtt az egyenpólók kiosztása után tematikus foglalkozások keretében ismerkedtek a gyerekek a foci technikáival.

Hírek (UTÁNPÓTLÁS)

Sporttábor (2023) - 1. hét

2023. június 19-23. (Hétfő - Péntek)

SPORTTÁBOR – 1. NAP – HÉTFŐ

Elkezdődött a Meton-FC Dabas Sporttábor I. turnusa. Hétfő délelőtt az egyenpólók kiosztása után tematikus foglalkozások keretében ismerkedtek a gyerekek a foci technikáival. Délután a Dance Fan Tánc stúdió és a Golden Tánciskola növendékei, versenyzői és edzője Szűcsné Kis Fanni Versenytánc edző adtak ízelítőt a Latin táncok kategóriából.

A gyerekek a számukra ismeretlen területen gyorsan feloldódtak és a bátrabbak még a közös táncban is részt vettek!

Sztárvendégeink:  Márta Gábor / Halgas Nóra – területi bajnokság II. helyezettjei

Szóló versenyzők –  több “E” és “D” osztályos Országos dobogós helyezés birtokosai:
– Jagyugya Andrea
– Erényi Nóra
– Halkó Panka
– Ruskó Szonja
– Klein Judit  

Párosban pedig Jagyugya Dóra / Ilonka Zoltán megnyerték a “D” osztályos Bajnokságot, ezért a következő szezonban már a profik között szerepelhetnek! Ezúton is köszönjük a színvonalas bemutatót! 

A napot fakultatív programmal, játékokkal zártuk. 

SPORTTÁBOR – 2. NAP – KEDD

Kedden délelőtt a DABASI TENISZAKADÉMIA vendégei voltunk, ahol a mozgáskultúra színesítését szolgáló bemutató foglalkozáson vettünk részt tapasztalt edzőik irányításával. A gyerekek nagyon felszabadultan, bátran utánozták a mozdulatokat.

Vendéglátóink:

– Gagán Dániel: elnök – korábbi junior válogatott és profi világranglistás teniszező

– Békefi Bianka: egyéni magyar bajnok és profi VTA teniszező

– Szathmáry Tibor: magyar bajnok, super ligás csapattag, profi világranglistás teniszező 

– Városi Ferenc: korábbi junior válogatott játékos

Délután a kézügyesség fejlesztés mellett fakultatív játékokkal és filmnézéssel zártuk a napot!  

Az egész délelőttöt velünk töltötte az M1 TV stábja, amelynek felvételét vasárnap 11:30 –as kezdéssel lehet majd megtekinteni a Család 23 című műsorban, illetve az Interneten a médiaklikk oldalon a „Család 23”-ra keresve is visszanézhető lesz.

SPORTTÁBOR – 3. NAP – SZERDA

A tematikus reggeli labdás játékok és a tízórai elfogyasztása után vidám, vizes léggömbös ügyességi versenyekre került sor, ahol mindenki igazán jól mulatott! A gyerekek hatalmas elánnal vetették magukat bele a feladatokba.

Ebéd után sztárvendégünk a dabasi Önkormányzat által biztosított kisvonat és masinisztája Zsolnai Peti bá volt, aki igazán érdekes információkat osztott meg a gyerekekkel. A kisvonat, ami Mazda felépítmény, 13 éve szolgálja a dabasi közönséget, amelynek Peti bá már 6. éve a vezetője! Május 1-től október 1-ig naponta szállítja az utasokat (óvodások, iskolások, táborozók, nyugdíjasok, lakodalmasok, zarándokok) bemutatva nekik a várost. Decemberben az adventi időszakban pedig Eta néni háza és a Főtér között folyamatosan szállítja az érdeklődőket. Mi is egy kellemes utazáson vehettünk részt, amelyet hangos énekszóval háláltak meg a srácok! A programban a megpihent „vándorok” egy kis jégkrémmel hűsítették magukat!

SPORTTÁBOR – 4. NAP – CSÜTÖRTÖK

A csütörtöki nap nagyon izgalmasnak ígérkezett, a gyerekek kíváncsian várták a fejleményeket, hiszen a reggeli tematikus labdás kisjátékok után hátra volt még egy ügyességi szem bekötős verseny. Basa bácsi főztje után a heti programba becsempészett játékos vetélkedők és a vicces eredményhirdetése következett.

Délutáni sztárvendégeink a dabasi SPARKS AFC egyesületének elnöke, Bíró Krisztián és játékosai voltak: Hrubos Viktor, Garajszki Ádám, Magyar Kende, Jankulár Barnabás és Péli Gábor. Az első 45 percben három csoportra osztva a gyerkőcöket, alap mozgásokat gyakoroltunk.

Az 1-es állomáson az elkapó (WR) poszt sajátosságait gyakoroltuk. A labda mozgására való indulás, majd elkapás, labdatartása ütközés előtt és közben, majd ütközés utáni egyensúly megtartás és a labda bejuttatása a célterületre.

A 2-es állomáson a linebacker poszt feladatait gyakorolták a srácok.  Egy szivacs pajzs szimbolizálta a blokkoló játékost, akinek a blokkját le kellett ütni, majd kikerülve őt a labdás játékost „játszó” tackle bóját földre kellett vinni, és ezután gyorsan meg kellett szerezi az ütközéstől elguruló labdát.

A 3-as állomáson is a védők legnagyobb fegyverének számító szerelést (azaz tackle-t) gyakorolták a fiúk és lányok. De most egy mozgó célpontot kellett leteríteni, ami egy úgynevezett tackle gyűrű volt. Ezt különböző szögben és gyorsaságban lehet gurítani, így rendkívül jól lehet vele gyakorolni az ütközés pontos időzítését, szögét, helyét.

Mint látható, mindhárom feladat összetett és megfelelő koncentrációt igényel ahhoz, hogy jól legyenek kivitelezve az elejétől a végéig. Ezután következett egy kis páros játék 1-1 ellen flag (azaz zászlós) foci, ami a gyerekek kedvence az összes bemutatón. Ráadásul ez az egyik alap játéka az amerikai futballnak, és minden gyerek ezzel kezdi nálunk is az edzéseket, mert itt nincsenek ütközések. Majd csak később 13-14 éves korban kezdenek el kontakt, ütközéses focit gyakorolni és játszani. Addigra már nagyon sok alap dolgot megtanulnak. Ennél a feladatnál van a legnagyobb verseny és a legtöbb nevetés, mosoly is, ugyanis itt egymás ellen kell pontokat szerezni a labda célterületre való bejuttatásával, vagy éppen annak megakadályozásával úgy, hogy a labdás játékos derekán lévő zászlók egyikét letépi a védő játékos, mielőtt a támadó átlépi a gólvonalat.

Bíró Krisztián: „A csapat 12 éve létezik már de, de idén ünnepeljük hivatalosan a Sparks AFC Egyesület fennállásának 10 évfordulóját. Eddigi legnagyobb sikerünk, hogy a harmadosztályban ezüstérmesek lettünk, aminek köszönhetően 2019-ben felkerültünk a másodosztályba. Azért eddigi legnagyobb sikerünk, mert jövő héten játszunk hazai rájátszás meccset, és ha azt megnyerjük, akkor már azt tekintjük történetünk legnagyobb sikerének, hiszen legalább bronzérmesek leszünk a másodosztályban. Nagyon jól szórakoztak a gyerekek, ahogy mi is! Nagyon jó volt látni a sok mosolyt és hallani a nevetéseket. Köszönjük a lehetőséget, jövő héten és jövőre is visszatérünk! Várunk mindenkit szeretettel az edzéseinkre, amik hétfőn a tűzoltóság mögötti ÉKÜ pályán (Kiss Ernő utca) és szerdánként az OBO Aréna melletti műfüves pályán vannak 18:15-ös kezdéssel megtartva.”

SPORTTÁBOR – 5. NAP – PÉNTEK

Az első turnusunk záró napján június 23-án pénteken a Richter Safari Parkba kirándultunk, ahol sok újítás várt bennünket az egy évvel ezelőtti látogatásunkhoz képest!

Felejthetetlen órákat tölthettünk el Richter Tibor és kisfia Nimród vezetésével a parkban, valamint a gyerekek meg ismerkedhettek és beszélgethettek a gondozókkal, artistákkal egyaránt. A nagy melegben a nap végére rendesen elfáradtunk, de jól szórakoztunk és élményekkel gazdagon térhettünk haza.

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK