Vasárnap délután az utolsó fordulót rendezték az NB III-as bajnokságban. Az Iváncsa KSE volt a soros ellenfelünk, aki a múlt héten már megnyerte a bajnokságot

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Meton-FC Dabas - Iváncsa KSE (1:1)

Bravúros hazai pontszerzés a bajnok Iváncsa ellen

Vasárnap délután az utolsó fordulót rendezték az NB III-as bajnokságban. Az Iváncsa KSE volt a soros ellenfelünk, aki a múlt héten már megnyerte a bajnokságot, így számunkra ez a találkozó már tét nélküli volt. Oldalunkról még nagy téttel bírt a mérkőzés, hiszen egy vereséggel (illetve egy Cegléd és Csorna győzelemmel a kiesés szélére sodródhattunk volna).

Szép gesztust tett csapatunk, hiszen a mérkőzés előtt díszsorfalat állt a bajnokcsapatnak! Szépen megteltek a lelátók, a nézők nagy iramot és szikrázó csatákat láthattak a pályán. Az első félidőben kiegyenlített volt a találkozó, mindkét kapu többször is veszélyeztetve volt, oldalunkról Erős járt legközelebb a gólszerzéshez. Az első 45 percben gól nem született, így döntetlen állással vonulhattunk az öltözőbe.

A második játékrész azonban rosszul kezdődött, hiszen a 49. percben a védelmünk hibázott, így megszerezték a vezetést a vendégek (0:1). Ezután nagyobb fokozatra kapcsoltunk, amelynek köszönhetően az 56. percben egy jogosan megítélt büntetőhöz jutottunk. A labda mögé Majzik állt, aki higgadtan helyezte a játékszert a kapuba (1:1). A gól felpaprikázta a csapatokat. Rengeteg szikrázó összecsapás volt a pályán mindkét oldalról, amelyet a vendégek vezetőedzője több alkalommal is hevesen sérelmezett, amelynek következtében a játékvezető 83. percben kiállította a szakembert. Az eredmény már nem változott, így minden jó, ha a vége jó, ha nagy nehézségek ellenére is, de sikerült megtartani az NB III-as tagságunkat, illetve mivel a Cegléd vereséget szenvedett, ezért ők sem előztek meg minket a tabellán.

A 16 helyezést ugyan nem tudjuk kirakatba tenni, viszont ebből az évből tanulni kell és az új szezonban újult erővel és kellő hittel kell belevágni, hogy a céljainkat elérjük.

Nehéz elmenni viszont amellett, hogy egyesületünk mérkőzés utáni vacsorameghívását a hét elején elfogadó Iváncsa érthetetlen módon a mérkőzés után nagyon gyorsan elhagyta a sporttelepet. Számunkra igen bosszantó, hogy megtiszteltük Őket a mérkőzés előtt a diszsorfallal, az összecsapás előtt már gratuláltunk a bajnokság megnyeréséhez, illetve vacsorával kedveskedtünk volna nekik (amit el is fogadtak), rengeteg ételt elkészítettünk és mégsem tiszteltek meg azzal, hogy ezen részt vegyenek, illetve ennek az okát sem tudjuk a mai napig. Ennek ellenére ismételten gratulálunk az ellenfelünknek a sikeres szezon kapcsán, kívánjuk, hogy érjék el a kitűzött céljaikat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.05.21 (Vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark

Meton-FC Dabas – Iváncsa KSE 1:1 (0:0)
Gól: Majzik A (56’), Bányai P (49’)

Meton-FC Dabas: Berta – Erős, Forgács, Földes, Fritz, Domokos, Lettner, Lux, Surman, Dudás, Majzik
Cserék: Balogh, Nagy, Soóky, Molnár, Takács, Karcag, Fazekas, Berkes, Csima

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK