Vasárnap délután létfontosságú mérkőzést játszottunk a kiesés elkerülése érdekében. Ahhoz a Bánk-Dalnoki LA csapatához látogattunk, akik már kiestek a harmadosztályból. A találkozó Berkenyén került megrendezésre, hiszen ellenfelünknek nincs NB III-as mérkőzéshez alkalmas pályája. A körülmények finoman szólva sem voltak ideálisak. Sem az öltözők, sem a pálya minősége nem ütötte ugyanis meg az NB III-as szintet, azonban ezt mind félre kellett tennünk, csak és kizárólag a három pont megszerzésére kellett koncentrálnunk.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Bánk-Dalnoki LA - Meton-FC Dabas (1:3)

Fontos lépést tettünk NB lll-as tagságunk megtartásáért

Vasárnap délután létfontosságú mérkőzést játszottunk a kiesés elkerülése érdekében. Ahhoz a Bánk-Dalnoki LA csapatához látogattunk, akik már kiestek a harmadosztályból. A találkozó semleges helyszínen, Berkenyén került megrendezésre, hiszen ellenfelünknek nincs NB III-as mérkőzéshez alkalmas pályája. A körülmények finoman szólva sem voltak ideálisak. Sem az öltözők, sem a pálya minősége nem ütötte ugyanis meg az NB III-as szintet, azonban ezt mind félre kellett tennünk, csak és kizárólag a három pont megszerzésére kellett koncentrálnunk.

Jól kezdtük a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát, több szép támadást is vezettünk. Fölényünk a 20. percben pedig góllá érett, Pleszkán távoli lövése talált utat a kapuba és így igen hamar megszereztük a hőn áhított vezetést (0:1). A 31. percben ismét Pleszkán volt a főszereplő, Erős Ronald adott remek labdát támadónknak, aki a kínálkozó ziccerben nem is hibázott, így bő fél óra elteltével máris jelentős előny birtokába került csapatunk (0:2). Az örömünk azonban sokáig nem tarthatott, ugyanis egy védelmi hibát használtak ki a hazaiak a találkozó 34. percében (1:2). A 36. percben azonban új esélyt kapunk, a hazaiak ugyanis megfogyatkoztak. Egy szabálytalanságot követően kapta meg második sárga lapját Darabont Gábor, így ő idő előtt mehetett az öltözőbe.

A második félidőben okosan és taktikusan játszottunk. Több szép támadást is vezettünk. A 65. percben fiatal játékosunk, Molnár Zoltán talált a hazai kapuba (1:3), ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa. További találat már nem született, így végül megérdemelt győzelmet arattunk ezen a kiemelten fontos mérkőzésen.

A Ceglédi VSE vereségét követően ismét előre léptünk egy helyezést a tabellán, így a záró forduló előtt a 16. helyről várhatjuk az utolsó játéknap alakulását, ahol a már bajnok Iváncsa csapata látogat majd a Wellis Sportparkba. Nagyon nehéz szezon végéhez értünk, egyelőre jó helyzetben várhatjuk az utolsó fordulót, azonban jó lenne egy szép eredménnyel búcsúzni a 2022/2023-as évadtól.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.05.14 (Vasárnap, 17:00)
Helyszín: Berkenye SE Sporttelep

Bánk-Dalnoki LA – Meton-FC Dabas 1:3 (1:2)
Gól: Kiss K (34′) ill. Pleszkán T (20′), Pleszán T (31′), Molnár Z (65′)
Kiállítás: Darabont G (36′) ill. –

Meton-FC Dabas: Berta – Dudás, Domokos, Forgács, Földes, Surman, Pleszkán, Majzik, Lettner, Erős, Csima
Cserék: Balogh, Nagy, Soóky, Zsigmond, Molnár, Takács, Lux, Karcag, Fazekas

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK