A szerdai napon a bajnokság 34. fordulójában a 12. helyezett Szekszárd csapatával mérkőztünk meg a Wellis Sportparkban. Nagyon fontos mérkőzés volt ez első csapatunk számára a kiesés elkerülése ellen vívott harcban.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Meton-FC Dabas - Szekszárdi UFC (1:0)

Létfontosságú győzelmet arattunk

A szerdai napon a bajnokság 34. fordulójában a 12. helyezett Szekszárd csapatával mérkőztünk meg a Wellis Sportparkban. Nagyon fontos mérkőzés volt ez csapatunk számára a kiesés elkerülése ellen vívott harcban.

Az eredménykényszer tükrében abszolút támadólag lépett fel együttesünk, illetve végre látszódott a motiváció és a tűz a csapaton. Az első félidőben több ígéretes helyzetet is sikerült kialakítanunk, viszont gólt nem sikerült szereznünk. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az ellenfelünknek is volt pár veszélyes támadása. Az első játékrészben találat nem született, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A második félidőben abszolút nyíltsisakos játékot láthatott a közönség. Mindkét kapu előtt adódott lehetőség, viszont gól egészen a mérkőzés 84. percéig nem született. Ekkor azonban egy pontrúgást végezhettünk el oldalról, amelyet Erős ívelt középre, Pleszkán érkezett a legjobb ütemben és bólintott a kapuba (1:0). Ezután csapatunk okosan, taktikusan játszott, így le is pörgött az a maradék pár perc. Nagyon fontos három pontot szereztünk. Ez volt az első győzelmünk a tavasz szezonban. Eddig sajnos igen gyenge teljesítményt nyújtottunk hétről hétre. Ugyan a szerdai játék színvonala sem volt a legmagasabb, viszont nagyot küzdöttek a srácok, és ez a mai napon elegendőnek bizonyult, hogy megszerezzük a mindhárom bajnoki pontot.

Győzelmünknek köszönhetően kicsit fellélegezhetünk a kiesés szempontjából, hiszen jelenleg elkerültünk a veszélyzónából, ráadásul a Cegléd is vereséget szenvedett, ezzel pedig meg is előztük őket. Lépéselőnybe kerültünk, de nem szabad megnyugodni, vasárnap az ESMTK otthonában ugyanis közel sem mi számítunk majd a mérkőzés esélyeseinek, de a szerdai győzelem lökést kell, hogy adjon a fiúknak a vasárnapi, idegenbeli összecsapásra is.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.04.26 (Szerda, 17:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark

Meton-FC Dabas – Szekszárdi UFC 1:0 (0:0)
Gól: Pleszkán (85′) ill. –

Meton-FC Dabas: Berta – Földes, Karcag, Majzik, Domokos, Földes, Fritz, Lettner, Pleszkán, Csima, Dudás, Forgács
Cserék: Erős, Nagy, Fazekas, Zsigmond, Berkes, Soóky, Molnár, Takács, Lux, Balogh, Surman

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK