Igazi alsóházi rangadóra készültünk húsvét vasárnap Majoson. Mindkét csapat a tabella alsó felében szerénykedik. Bíztunk abban, hogy végre megszerezzük idei első győzelmünket. A találkozó első bő tizenöt perce a miénk volt.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Majosi SE - Meton-FC Dabas (2:0)

Továbbra is tart a vesszőfutás

Igazi alsóházi rangadóra készültünk húsvét vasárnap Majoson. Mindkét csapat a tabella alsó felében szerénykedik. Bíztunk abban, hogy végre megszerezzük idei első győzelmünket.

A találkozó első bő tizenöt perce a miénk volt. Többet birtokoltuk a labdát, több lehetőségünk is volt, viszont igazán nagy ziccert mégsem sikerült kialakítanunk. Húsz perc elteltével azonban kiegyenlítődött a játé képe. Több nagy egyéni hibát is elkövettünk, amelyet szerencsére a hazaiak nem büntettek meg, miközben a mi támadásainkban nem volt átütőerő. Az első félidő így gól nélküli döntetlennel zárult.

A második játékrész elején aztán jött a hidegzuhany és gyakorlatilag három perc leforgása alatt el is dőlt a mérkőzés. A 47. percben mi végezhettünk el pontrúgást, ott a pattogott a labda az ellenfél tizenhatosán belül, amelyből aztán gyors kontratámadást vezettek a hazaiak, egy szépen végigjátszott akció után pedig megszerezték a vezetést (1:0). Itt érdemes megjegyezni, hogy nagyon rosszul védekeztük le ezt a szituációt, hiszen a kontratámadást három hazai játékos vitte végig, ezt pedig csupán egy dabasi játékos próbálta meg levédekezni. Ekkora hibákat még ebben az osztályban sem szabad elkövetni. Alig két percet követően aztán újabb gólt kaptunk. Erős meggondolatlanul követett el szabálytalanságot a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A hazaiak pedig köszönték szépen, éltek is a lehetőséggel és így meg is duplázták előnyüket (2:0). A kétgólos előny birtokában a majosiak védekezésre rendezkedtek be, mi pedig próbáltunk támadólag fellépni, de igazán komoly lehetőség csak Domokos előtt adódott, akinek távoli lövése a kapufán csattant. Tovább nehezíti sorsunkat, hogy az utolsó percben Dudás a kiállítás sorsára jutott, így a következő forduló(k)ban rá biztosan nem számíthat a szakvezetés.

Nem erre készültünk! Nehéz a tavaszi szezonra bármit is mondani. Össze kell fogni és valahogy mérkőzéseket kell nyerni, mivel nagyon nagy gödörben vagyunk és ráadásul a tabellára nézve is egyre inkább szorul a hurok a nyakunk körül. Most kell megmutatni, hogy milyen egyéniségek alkotják a csapatot, küzdeni és harcolni kell mindenkinek, hogy ne essen meg az a szégyen, hogy csapatunk még ennél is nagyobb bajba kerüljön. Reméljük, hogy ezt a játékosok is átérzik és ennek tükrében készülnek fel a következő mérkőzésekre.

A héten ismét két összecsapás vár csapatunkra. Szerdán a szintén alsóházban szereplő Kecskemét fakó ellen lépünk pályára hazai közegben, majd vasárnap pedig a bajnokaspiráns Hódmezővásárhely csapatához látogatunk idegenbe.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.04.09 (Vasárnap, 16:00)
Helyszín: Majosi SE Sporttelep
 
Majosi SE – Meton-FC Dabas 2:0 (0:0)

Gól: Lizák P (47′), Lizák P (50′ – büntető) ill. –

Meton-FC Dabas: Berta – Földes, Forgács, Dudás, Majzik, Erős, Domokos, Ágoston, Benkő, Lux, Lettner
Cserék: Balogh, Karcag, Molnár, Pleszkán, Fazekas, Takács, Fritz, Bokros

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK