Az NB III-as bajnokságban a soron következő mérkőzésünk a Ferencvárosi TC II ellen vívtuk meg vasárnap délután. Ellenfelünknél több külföldi játékos is szerepet kapott, így nehéz mérkőzésre számíthattunk.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Meton-FC Dabas - Ferencvárosi TC II (1:3)

Tovább várat magára az első tavaszi győzelem.

Az NB III-as bajnokságban a soron következő mérkőzésünk a Ferencvárosi TC II ellen vívtuk meg vasárnap délután. Ellenfelünknél több külföldi játékos is szerepet kapott, így nehéz mérkőzésre számíthattunk.

Az első félidőben védekezésre rendezkedtünk be, a vendégek többet birtokolták a labdát, viszont komoly gólszerzési lehetőséget mégsem sikerült kialakítaniuk. Csapatunk ereje is kimerült a védekezésben, nem sikerült komolyabb lehetőséget nekünk sem kialakítanunk. Ennek tudatában bosszantó, hogy a mérkőzés 42. percében egy rögzített szituációból kaptunk gólt. Egy szögletrúgást követően gyakorlatilag ember nélkül maradt a vendégek játékosa, akinek nem is kellett felugrania és úgy fejelt a hálónkba 5 méterről (0:1).

A második játékrészben is hasonló volt a játék képe. Viszont nehéz elmenni amellett, hogy 1:0-ás állásnál egyértelmű büntetőt nem adott meg számunkra a játékvezető. Ezt a szituációt még a vendég kispad is megmosolyogta és elismerte a büntető jogosságát, sajnos csak a három játékvezető nem látta így. Az 58. percben Trimboli (aki nem mellesleg a 2021/2022-es szezonban a Serie A-ban szereplő Sampdoria csapatának keretében volt) szerezte meg a második találatát a kis Fradinak (0:2). Az 58. percben aztán megszereztük végre a tavaszi szezon első Meton-FC Dabas NB III-as gólját. Egy szép kiugratás után Pleszkán volt higgadt és helyezett a kapuba (1:2). Visszajött tehát az esély az egyenlítésre, álmunk azonban csak a 70. percig tartott. Ekkor ugyanis egy gyors kontratámadást fejeztek be góllal a vendégek, ezzel pedig el is döntötték a mérkőzés és a három pont sorsát. Az eredmény már nem változott, így 3:1 arányú vereséget szenvedtünk hazai pályán.

Elgondolkodtató, hogy ebben az osztályban szükség van-e ennyi külföldi játékosra egy csapatban. Sajnos ez ellen nem tudunk semmit sem tenni, marad a bosszankodás és a gratuláció az ellenfélnek. Sokáig viszont nincs idő a bosszankodásra szerdán már ismét pályára lépünk Dunaújvárosban. Nincs más lehetőség, mint a győzelem, mert egyre veszélyesebb vizekre evezünk a tabellán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.03.26 (Vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark
 
Meton-FC Dabas – Ferencvárosi TC 1:3 (0:1)
Gól: Pleszkán T (58′) ill. Jones Zyen T (43′), Trimboli S (56′), Ladányi G (71′)
 
Meton-FC Dabas: Balogh – Földes, Dudás, Forgács, Fritz, Majzik, Domokos, Erős, Csima, Lettner, Molnár
Cserék: Berta, Soóky, Pleszkán, Takács, Karcag, Bokros

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK