A bajnokság 24. fordulójában a Monor csapatához látogattunk. Nehéz mérkőzésre számíthattunk, hiszen évek óta ki-ki mérkőzést játszik a két csapat egymással, valamint a jelenlegi formánk finoman fogalmazva sem a legjobb. Tóth László személyében új vezetőedzőnk lett a hét közepétől, így már ő ült a kispadon.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Monor SE - Meton-FC Dabas (3:0)

Tovább várat magára az első tavaszi gól és győzelem

A bajnokság 24. fordulójában a Monor csapatához látogattunk. Nehéz mérkőzésre számíthattunk, hiszen évek óta ki-ki mérkőzést játszik a két csapat egymással, valamint a jelenlegi formánk finoman fogalmazva sem a legjobb. Tóth László személyében új vezetőedzőnk lett a hét közepétől, így már ő ült a kispadon. Újdonsült szakvezetőnknek nem volt könnyű dolga a kezdőcsapat összeállítását illetően, hiszen az alapemberek közül Majzik és Dudás is a kiállítás utáni eltiltását tölti.

Borzasztóan kezdődött a találkozó. A 2. percben egy hosszú indítás után a hazaiak támadója lefutotta a védelmünket, majd a kapussal szemben higgadtan értékesítette a helyzetet (1:0). Gyakorlatilag még bosszankodni sem volt idő, amikor Berta kapusunk ismét csak a kapuból tudta kivenni a játékszert (2:0). Kilenc perc játék után tetemes hátrányban folytathattuk a mérkőzést. A gyorsan bekapott két gól nagyon megfogta csapatunkat, érezhetően fölényben futballozott a hazai alakulat, ráadásul rengeteget hibáztunk védekezésben, az ellenfél kapujára pedig lényegében veszélytelenek voltunk. A 35. percben ismét egy hosszú indítás okozta vesztünket. A kínálkozó helyzetet a hazaiak jól oldották meg és gyakorlatilag ezzel el is döntötték a mérkőzést már az első félidő hajrájára (3:0).

A szünetben csapatunk szerkezetet váltott és talán ennek is köszönhetően nagyon feljavult a játékunk, átvettük a játék irányítását, a mi csapatunk dominált. A szépítő találat azonban csak nem akart megszületni. Ehhez legközelebb Pleszkán áll, de fejese a kapufán csattant. A második félidőben az eredmény már nem változott, így végül simának mondható vereséget szenvedtünk.

Nagyon fontos lenne végre megszerezni az első góljainkat/győzelmet a tavaszi szezonban, hiszen egyre jobban szakadunk le a tabellán. Nincs könnyű helyzetben a csapat, hiszen Majzik és Dudás mellé még Erős és Földes is feliratkozott az eltiltott játékosok közé a következő fordulóban. Össze kell kapaszkodni és nagyot küzdve megpróbálni egy jó eredményt elérni a Paks II ellen hazai pályán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2023.03.05 (Vasárnap, 14:00)
Helyszín: Monor, Balassi Bálint utcai Stadion
 
Monor SE – Meton-FC Dabas 3:0 (3:0)
Gól: Haragos V (2′), Hulicsár M (9′), Haragos V (35′) ill. –
 
Meton-FC Dabas: Berta – Földes, Fritz, Nagy, Forgács, Domokos, Benkő, Ágoston, Bokros, Fazekas, Lettner
Cserék: Balogh, Zsigmond, Pleszkán, Soóky, Berkes, Erős, Molnár, Venicz

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK