NB III-as együttesünk szombat délelőtt, csípős hidegben játszotta le soron következő félkészülési mérkőzését. Ellenfelünk az NB III Nyugati csoportjában szereplő, és ott a 6. helyet elfoglaló Érdi VSE volt.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Érdi VSE - Meton-FC Dabas (1:0)

Lejátszottuk utolsó idegenbeli felkészülési mérkőzésünket

NB III-as együttesünk szombat délelőtt, csípős hidegben játszotta le soron következő félkészülési mérkőzését. Ellenfelünk az NB III Nyugati csoportjában szereplő, és ott a 6. helyet elfoglaló Érdi VSE volt.

A találkozó első 45 percéről elmondható, hogy együttesünk irányította a mérkőzést, több szép támadást is vezettünk, viszont gólt nem sikerült szereznünk. Ellenfelünk inkább védekezésre rendezkedett be. Az első félidőben gól tehát nem született.

Érezhető, hogy közeledik a bajnoki nyitány, hiszen az edzőmérkőzések jellemzője a félidei sorcsere, viszont a mai összecsapáson már egyik csapat sem alkalmazta ezt a lehetőséget. Csak pár cserelehetőséget használt ki mindkét szakvezető.

A második félidőben már egyelő arányban volt a labda mindkét csapatnál. A mérkőzés 74. percében megszerezte a vezetést az Érd. Egy szerencsétlenül megpattanó labda talált utat Balogh kapujába (1:0). Ezután mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, viszont az adódó helyzeteinket nem tudtuk érvényesíteni, igy maradt a minimális vereség.

Örök igazság a futballban, hogy a mérkőzést gólra játszák, mi a gólszerzésben hadilábon álltunk, annak ellenére, hogy több ígéretes támadást is vezettünk. A futballban nincsen „ha”, de amennyiben a helyzeteinket megfelelően használtuk volna ki, akkor győzelemmel zárhattuk volna le ezt a hetet.

Következik a finomhangolás, utolsó hetébe érkezett a felkészülés, már csak egy felkészülési mérkőzés szerepel a programban, ahol is a Jászberény csapatát fogadjuk majd hazai pályán. Ellenfelünk az NB III Keleti csoportjának hátsó régiójában szerepel, illetve a tél folyamán új csapatot is kellett építeniük a nehéz gazdasági helyzet miatt. Ugyan ezért még nem adnak három bajnoki pontot, de jó lenne győzelemmel hangolni a bajnokságra, ezzel megfelelő alapot adni az elkövetkező három hónapra.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2023.01.28 (Szombat, 11:00)
Helyszín: Érd
Érdi VSE – Meton-FC Dabas 1:0 (0:0)
Gól: –

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK