Hernádon kezdtem focizni, onnan kerültem Kecskemétre, ahol közel 10 évet töltöttem. Ezek után jött egy lehetőség, hogy Svájcba igazoljak. Kint 8 év alatt FC Grenchen, FC Solothurn, FC Biel és FC Subingen színeiben játszottam. Menyasszonyommal tavaly novemberben döntöttünk úgy, hogy hazaköltözünk, ekkor kerestem meg Kemenes Gyuri bát, akivel kecskeméti éveim alatt napi szinten kapcsolatban voltam, hogy lenne-e lehetőségem Dabason.

BEMUTATKOZNAK ÚJ JÁTÉKOSAINK

CSIMA PÉTER

Folytatjuk pár évvel ezelőtt megkezdett sorozatunkat, 2023 tavaszán is bemutatjuk új igazolásainkat

Játékos neve: Csima Péter
Születési idő: 1995.07.07
Posztja: támadó

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Hernádon kezdtem focizni, onnan kerültem Kecskemétre, ahol közel 10 évet töltöttem. Ezek után jött egy lehetőség, hogy Svájcba igazoljak. Kint 8 év alatt FC Grenchen, FC Solothurn, FC Biel és FC Subingen színeiben játszottam.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Menyasszonyommal tavaly novemberben döntöttünk úgy, hogy hazaköltözünk, ekkor kerestem meg Kemenes Gyuri bát, akivel kecskeméti éveim alatt napi szinten kapcsolatban voltam, hogy lenne-e lehetőségem Dabason. Gyorsan választ is kaptam, miszerint örülne, ha itt kezdeném meg a felkészülést.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Ez a történet elég régre nyúlik vissza, hiszen Hernáddal rengeteg meccset játszottunk Dabas ellen. Szép emlékeim vannak. Abban az időben még közel sem volt ilyen az infrastruktúra, azóta sok újításon, fejlődésen esett át az egyesület. Minden adott, hogy a csapat minőségi edzésekkel készüljön a mérkőzésekre. Szépen megcsinálták az edzőkomplexumot is.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Eddig egy hetet edzettem a csapattal, de azt már most látom, hogy mindenki a maga részéről bele rakja a melót, hogy a csapat sikeresebb legyen tavasszal. Azt gondolom, hogy együtt, közös munkával szép tavaszunk lehet. Az pedig biztos, hogy Dabasnak előrébb van helye a tabellán.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Jobb szélen érzem magam a legjobban, szerintem itt tudok a legtöbbet segíteni a csapatnak.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Két dolgot mondanék, amire büszke vagyok eddigi pályafutásom során. Az első, hogy Kecskeméten sikerült bemutatkoznom az NB I-ben. A második, hogy tavaly Svájcban regionális kupagyőztesek lettünk több, mint 3000 néző előtt hazai pályán. Ezek az élmények fantasztikus voltak, csodás pillanatok voltak számomra.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Szeretném tavasszal gólokkal és gólpasszokkal segíteni a csapatot, hogy minél több pontot szerezzünk. Távolabbi célként pedig nem mondtam le arról, hogy NB II-ben lépjek pályára.

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK