Tagja voltam a csapatnak a 2020/21-es és a 2021/22-es szezonban, tehát nem volt ismeretlen számomra a közeg. Az elmúlt időszakban egy másodosztályú klubnál készültem, ahol a szakemberek ismertek, leginkább a jelenlegi fizikális állapotomra voltak kíváncsiak.

BEMUTATKOZNAK ÚJ JÁTÉKOSAINK

ÁGOSTON DONÁT

Folytatjuk pár évvel ezelőtt megkezdett sorozatunkat, 2023 tavaszán is bemutatjuk új igazolásainkat

Játékos neve: Ágoston Donát
Születési idő: 1998.06.01
Posztja: középpályás

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Az utánpótlás éveket szinte végig a Budapest Honvéd színeiben töltöttem, ezután egy éves kitérő következett, amikor a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián az MTK kötelékében pallérozódtam. Felnőtt klubjaim közül kiemelném a ZTE FC-t, ahol az első felnőtt mérkőzésemet játszottam, bemutatkoztam a felnőtt NB II-es bajnokságban, valamint a Ceglédi VSE csapatát, ahol szintén szép éveket tölthettem és a fiatalszabálynak köszönhetően játéklehetőséghez is jutottam.  NB III-as szinten egyértelműen az FC Dabast kell kiemelnem, ennek a klubnak sokat köszönhetek. Régebben egy sérülésekkel teli időszak után segített a klub és a szakemberek a felépülésemben, majd később egy rossz döntés, klub váltás után találtunk újra egymásra.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Tagja voltam a csapatnak a 2020/21-es és a 2021/22-es szezonban, tehát nem volt ismeretlen számomra a közeg. Az elmúlt időszakban egy másodosztályú klubnál készültem, ahol a szakemberek ismertek, leginkább a jelenlegi fizikális állapotomra voltak kíváncsiak. Mondhatni jól sikerült szakmailag és emberileg egyaránt, már két nap után jelezték, hogy szívesen látnának hosszú távon is, majd egy hét után hivatalosan is kezdeményezték, hogy egyezzünk meg a maradásomról. Megtiszteltetés is volt számomra és jól is éreztem magam a csapatban, de ezt követően a vezetőkkel nem sikerült mindenben megnyugtató egyességre jutnunk, így megköszöntem a lehetőséget és inkább gondolkodtam olyan folytatásban, amiben jobban bíztam.  Ezután a Dabas vezetőedzője Fehér Ádám keresett meg, akinek a hívására szívesen mondtam igent. Köszönhetően annak, hogy a vezetőkkel és a szakmai stábbal is jó viszonyt ápoltunk a mai napig, én pedig mindig jól éreztem magam a klubnál.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

A klubot NB III-as szinten egy kis ékszerdoboznak tartom, amely sokkal többre hivatott véleményem szerint, mint amit jelenleg a tabella mutat. Az FC Dabassal volt szerencsém megélni sikerekkel teli időszakot (pl.: 2020/21 3. hely), és kevésbé sikeres időszakot is eredmény szempontjából. Ezek alatt mindvégig egy összetartó, alázatos közegben dolgozhattam profi körülmények között. Infrastruktúra szempontjából pedig ezen a szinten egy kiemelkedő helyről beszélhetünk. Az edzőpályák, az eszközök, a konditerem, a wellness részleg, mind lehetővé teszik, hogy profi módon készülhessünk és építsük magunkat, csapatunkat.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Az edzői stábot jól ismertem, hiszen dolgoztunk már együtt, és továbbra is az a benyomásom, hogy törekszenek a szakmai munkát a tőlük telhető leghatékonyabb és legeredményesebb módon végezni. Rendkívül motivált és sikerre éhes emberek, akiktől szakmailag is sokat tanulhat az ember. A társak egy részét is már nagyon jól ismertem, viszont sok új arccal és fiatal játékossal találkoztam, akik nemrég kerültek a klubhoz. Azt gondolom, hogy még össze kell szoknia ennek az átalakulóban lévő keretnek, ami mindig ezzel jár, ha vannak távozók-érkezők, de összességében, ha a rutinos, tapasztalt játékosok és a fiatalok egyéni motivációit sikerül csapat szintű motivációvá alakítanunk és kitartóan csináljuk a dolgunkat bőven előrébb léphetünk a tabellán.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Alapvetően a belső középpályán felnőtt szinten már játszottam 6, 8 és 10 pozícióban is. Hosszú távon azt gondolom a 8-as poszt áll hozzám a legközelebb, azonban ezek közül bármelyik poszton állok rendelkezésre. Jelenleg viszont ebben a csapatban első sorban 10-es pozícióban számít rám a vezetőedző, így ebben kell a lehető legjobbat kihozni magamból.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Büszke vagyok arra a közel 40 NB II-es mérkőzésre, amit fiatalon sikerült elérnem, remélem lesz módom tovább gyűjteni ezt a mérkőzés számot később, eddig ezt viszonylag fiatalon már 18-20 évesen sikerült abszolválnom nagy múltú klubok színeiben. Játszottam kupamérkőzéseket NB I-es ellenfelek ellen, melyeken mindig tisztes helyt állás jellemezte a csapatomat. A legbüszkébb viszont arra vagyok, hogy már sokadik alkalommal sikerült visszatérnem, több sérülés után, és ezeket mind legyőzve, jó fizikális és mentális állapotban, éhesebb vagyok a sikerre, mint valaha.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Közeli célom, hogy az FC Dabassal végezzünk minél előrébb a tabellán, a tavasz folyamán ebből szeretném minél több jó teljesítménnyel, góllal, gólpasszal kivenni a részem. Később szeretném vissza küzdeni magam a profi szintre magasabb osztályba, egy NB II-es klub keretébe, hogy tudjak teljes szezonokat játszani, ahol egyszer már tartottam. Ezek után pedig nagy álmom, hogy a legmagasabb szinten is egyszer kipróbálhassam magam a magyar labdarúgás legfelsőbb osztályában.

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK