Bennárik Ferenc, a Meton-FC Dabas szakosztályvezetője a kettes csapat visszaléptetésével kapcsolatban az alábbi hivatalos közleményt adta ki: „Anyagi okok miatt kellett meghozni ezt a fájó döntést, amit hosszabb töprengés és egyeztetések előztek meg.

Hírek (DABA II)

Visszalépett a Dabas II

Kényszerű döntést kellett meghoznia az FC Dabas SE vezetőségének

Bennárik Ferenc, a Meton-FC Dabas szakosztályvezetője a kettes csapat visszaléptetésével kapcsolatban az alábbi hivatalos közleményt adta ki:

„Anyagi okok miatt kellett meghozni ezt a fájó döntést, amit hosszabb töprengés és egyeztetések előztek meg. Sajnos az egyik főszponzorunk, a Wellis jelentős mértékben csökkentette a támogatását, ami nagyban megnehezítette a helyzetünket, hiszen így több területen is takarékossági intézkedések meghozatalára késztetett bennünket.

Az NB III, Közép-csoportjában szereplő felnőtt keretünk létszámát négy fővel kellett csökkentenünk, márpedig ez azzal is járt volna együtt, hogy a tartalékegyüttesünk sem lenne meg kellő létszámban a megyei II. osztály tavaszi folytatásában, hiszen több játékosunkat is érintette a visszajátszás a két bajnokság között. Mivel így megnőtt az esélye, hogy a második csapatunk is létszámhiányosan tudott volna csak kiállni, ennek végképp nem láttuk értelmét – nem akartunk méltatlanul, komolytalanná téve a szereplésünket és a bajnokságot – futballozni.

Igyekeztünk mindenkiről gondoskodni a folytatást illetően, gondolok itt a játékosokra és a szakmai stábra egyaránt. Többen, így például Balogh József és Molnár Zoltán felkerültek az NB III-as kerethez, ahol délelőtt vannak az edzések, de ezt nem mindenki tudta, akarta vállalni. Danyis Attila nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, jelezte, neki a jövőben elég már az öregfiúknál és az old boys korosztályban való játék, éppen ezért őt majd a közeljövőben szeretnénk tisztességgel elbúcsúztatni az NB III-as csapattól, így köszönve meg neki az egyesületért tett szolgálatait. Fodor Gergelyt beiskolázzuk edzői tanfolyamra, míg az eddigi tréner, az utánpótlásunk alsó szekciójának vezetője, Kemenes György az eddigi feladatai mellett az NB III-as felnőtt gárda asszisztensedzői munkájára koncentrálhat majd a jövőben…

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK