Szombat délután a Ráckeve VAFC látogatott kettes csapatunk otthonába, a Wellis Sportparkba. Kemenes György legénysége három pontszerzés nélkül végződő bajnoki összecsapást követően végre győzelmet ünnepelhetett.

HÍREK: FC DABAS II

Meton-FC Dabas II - Ráckeve VAFC (4:1)

Megszereztük első győzelmünket

Szombat délután a Ráckeve VAFC látogatott kettes csapatunk otthonába, a Wellis Sportparkba. Kemenes György legénysége három pontszerzés nélkül végződő bajnoki összecsapást követően az elmúlt fordulóban az Alsónémedi otthonából már  egy ponttal térhetett haza, most pedig a Ráckeve ellen, hazai közegben már mindhárom pontot sikerült bezsebelnie.

Jól kezdtük az összecsapást, mivel Farkas Csaba révén már a 16. percben sikerült megszereznünk a vezetést (1:0) és ezt az előnyt majdnem a félidő végéig meg is tudtuk tartani. A 43. percben sajnos a vendégeknek lélektanilag igen jókor sikerült kiegyenlíteniük (1:1), azonban, hogy mégse kelljen keserű szájízzel szünetre vonulnunk, Csúri Dájmond góljával gyorsan visszaállítottuk minimális előnyünket (2:1), így mégis optimistán várhattuk a második játékrész kezdetét.

A folytatásban főképp mezőnyharcot lehetett látni, azonban a 73. percben ismét megzörrent a háló. Egy jogosan megítélt büntetőt Ordasi Józsefnek sikerült értékesítenie (3:1), aminek következtében már igen magabiztos előny birtokában kanyarodhattunk rá az utolsó 15 percre. A Ráckeve természetesen még ekkor sem adta fel, azonban a cserekként pályára lépő Rutterschmid Kristóf 74. percben szerzett találata már végképp szertefoszlatta a maradék ráckevei reményt is (4:1). Mivel a hármas sípszóig több találat már nem esett, így végül igen magabiztos győzelemmel zártuk ötödik bajnoki mérkőzésünket.

A sikertelen szezonrajtot követően az elmúlt két fordulóban szerzett négy pont már egyértelműen előrelépést mutat. Szépen lassan csak kezdünk felzárkózni a középmezőnybe. Reméljük, nem törik meg a lendület és a következő fordulóban a Ráckevéhez hasonlóan szintén alsóházi Üllő SE ellen idegenben is bizonyítani tudjuk, hogy közel sem itt van a helyünk a Megye II-es tabellán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (Megye II)
Időpont: 2022.09.17 (Szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark
 
Meton-FC Dabas – Ráckeve VAFC 4:1 (2:1)
Gól: Farkas Cs (16′), Csúri D (45′), Ordasi J (73′), Rutterschmid K (77′) ill. Márkus Zs (43′)
 
Meton-FC Dabas II: Balogh – Ordasi, Pável, Ferenczy, Csúri, Farkas Zs, Kókai, Farkas Cs, Lux, Fodor, Molnár
Cserék: Karcag, Zsíros, Petrányi, Rutterschmid K, Incze, Venicz

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK