Nem volt sok időnk felkészülni a soron következő bajnoki mérkőzésre, ugyanis az NB III-as bajnokság 2. fordulóját hétköznap (szerdán) rendezték. Csapatunk szerette volna kijavítani az első fordulóban elszenvedett vereségét az Újpest II ellen. Jól kezdtük a találkozót, ugyanis igen korán, már a 7. percben egy jogos büntetőhöz jutottunk, amit Lettner magabiztosan értékesített (0:1). Továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést, több esetben is kialakítottunk helyzetet, viszont a befejezésekben hiba csúszott.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Újpest FC II - Meton-FC Dabas (1:2)

Bravúros idegenbeli győzelem az Újpest otthonában

Nem volt sok időnk felkészülni a soron következő bajnoki mérkőzésre, ugyanis az NB III-as bajnokság 2. fordulóját hétköznap (szerdán) rendezték. Csapatunk szerette volna kijavítani az első fordulóban elszenvedett vereségét az Újpest II ellen.

Jól kezdtük a találkozót, ugyanis igen korán, már a 7. percben egy jogos büntetőhöz jutottunk, amit Lettner magabiztosan értékesített (0:1). Továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést, több esetben is kialakítottunk helyzetet, viszont a befejezésekben hiba csúszott. Ilyenkor, ahogy lenni szokott, gyakorlatilag a semmiből egyenlített a fiatal újpesti csapat. Egy előrevágott labdára indult el a hazaiak csatára, ezt védelmünk még jól lereagálta, mikor már azt hittük, hogy elhárult a veszély, egy távoli átlövésből megszerezték az egyenlítést a 30. percben (1:1). Az első félidő eredménye már nem változott, így döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészben mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Pontosabb végjátékkal több gólt is szerezhettünk volna, viszont az ellenfelünknek is volt egy kapufája. A találkozó utolsó perceiben, pontosabban a 86. percben egy beadásra Dudás érkezett a legjobb ütemben, aki a játékszert a hálóba csúsztatta, így ismét előnybe kerültünk (1:2). Kevés idő volt már hátra, rendeztük a védekezésünket, egy veszélyes pontrúgáson kívül szerencsére nem történt jelentősebb esemény a lefújásig, így nagy örömünkre megszereztük első győzelmünket a bajnokságban.

Az NB III Közép csoport 3. fordulója csak augusztus 14-én kerül megrendezésre, akkor hazai pályán a Ceglédi VSE-t fogadjuk, addig viszont vár ránk egy MOL Magyar Kupa mérkőzés a Pécel ellen. A találkozóra most szombaton kerül sor idegenben. Ellenfelünk a megyei második vonalban szerepel, mondhatni, hogy kötelező a továbbjutás, viszont azt is tudjuk, hogy egy-egy ilyen kupacsatán sok esetben az alacsonyabban rangsorolt együttes is tud borsot törni a magasabb szinten lévő csapat orra alá. Reméljük, ez most nem következik be és folytatni tudjuk a szerdán megkezdett győzelmi szériánkat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2022.08.03. (Szerda, 17:30)
Helyszín: Újpest Labdarúgó Sportcentruma

Újpest FC II – Meton-FC Dabas 1:2 (1:1)
Gól: Lukáts Á (31′) ill. Lettner L (7′-büntető), Dudás D (85′)
 
Meton-FC Dabas: Berta – Kiss, Forgács, Dudás, Földes, Szabó, Domokos, Kiss, Tóth, Lettner, Kókai
Cserék: Balogh, Czerula, Erős, Csúri, Benkő, Ferenczy, Fritz, Szabó, Lux

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK