"Szeretném pár gondolatban összegezni csapataink 2021/2022-es szezonban elért eredményeit és fejlődésüket. A két korosztály együtt kezdte meg a felkészülést július közepén. Az U13 27 fővel, míg az U14 13 fővel indult. A két korosztályt azért kellett együtt készülni, mert, a 2009-születésüek két fronton álltak helyt.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

LEDŐ LÁSZLÓ

Évértékelő (U13/U14)

Ledő László, az U13/U14-es korosztályainak vezetőedzője évértékelője:

“Szeretném pár gondolatban összegezni csapataink 2021/2022-es szezonban elért eredményeit és fejlődésüket. A két korosztály együtt kezdte meg a felkészülést július közepén. Az U13 27 fővel, míg az U14 13 fővel indult. A két korosztályt azért kellett együtt készülni, mert, a 2009-születésüek két fronton álltak helyt.

Nyáron Fritz Attila és Márton Dávid csatlakozott a csapathoz és segítette a munkámat. Az első pár hétben az ismétléseken volt a hangsúly, passzok átvétele, labdabiztonság. Sajnos a létszám ekkor még nagyon hiányos volt a nyaralások, és táborozások miatt. Az iskola kezdetével kezdett rögzülni a létszám. Heti 4 edzésünk volt egész éveben, kapusaink heti 1 vagy 2 edzésen is részt vettek. Szeptember elején pedig mindkét csapatunknak elindult a bajnoki rendszer.

U13-as csapatunk a MLSZ Regionális Közép-Kelet csoportjába kapott besorolást.

Tudatos játékot próbáltunk tanítani a srácoknak. Sajnos az látszott, hogy akik az U11-ből jöttek fel, egy kicsit le vannak maradva technikailag, és taktikailag is. Azt azonban lehetett látni, hogy edzéseken nagyon összpontosítottan próbálják elsajátítani a leadott tananyagot. Az idősebb játékosaink nagyon sokat segítettek nekik. Ősz végére U13 csapatunk játékban sokat fejlődött, úgy hogy minden labdarúgónk játéklehetőséget kapott, igaz ezt a szabály elő is írta… Ellenfeleink közül sokan nem vettek ezt figyelembe. Az ősz végezettével a csapat és a játékosaink fejlődése az eltervezett szerint haladt.

Télen a Futsal 7 Vége keretein belül játszottak a srácok, megtapasztalva egy teljesen más sportágat. Nagyon jól szolgálta a téli felkészülésünket ez a versenysorozat is.

A tavaszi szezonban a csapat az eredményei miatt a „B2 csoportba került. Ennek a kollégákkal kicsit őrültünk is, mert így a 2010 korosztályú játékosaink nagyobb szerepet kaphattak, illetve tehermentesíteni tudtuk a 2009 korosztály azon játékosait, akik feljátszottak az U14-be. Fejlődés szempontjából is jól sikerült a tavasz. A srácok a 10 mérkőzésből 9 alkalommal nyertek, de a legfontosabb, hogy mérkőzésről mérkőzésre magabiztos játékot produkáltak.

U14-es csapatunk MLSZ Regionális Dél-Keleti csoportjába kapott besorolást.

A csapat fejlődését két részben kell értékelni. Ősszel biztos közép csapat képét mutattuk. A játékot, amit tanultunk azt vissza is kaptuk a srácoktól, még úgy is, hogy volt olyan mérkőzésünk, amin nem szereztünk pontot, de játékban felülmúltuk ellenfeleinket. 6 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 45 lőtt és 37 kapott gól, 21 szerzett pont, ami a 7. helyre volt elég.

Tavasszal sajnos akadályokkal küzdöttünk. Az egyik játékosunk eligazolt Monorra, a másik meghatározó labdarúgónk egész tavasszal beteg volt, így játékára nem számíthattunk, emellett sok betegünk volt. A gyerekek mindent megtettek, hogy eredményesek legyünk. A tanult játékban is sikerült előre lépnünk, de sajnos azt már nem bírtuk el, hogy volt olyan mérkőzés ahol 2009/2010-es születésű játékosok voltak többen a csapatban. Ki kell emelnem a srácokat még egyszer, mert nem adták olcsón a bőrüket. Volt tavasszal is olyan mérkőzésünk, ahol nem érdemeltünk vereséget. De sajnos gólra játsszák az ezt a játékot, kevés, ha lefocizod az ellenfeledet.

Tavasszal 9 győzelem, 5 döntetlen, 12 vereség, 64 lőtt és 83 kapott gól, 32 szerzett pont, ami végül a 9. helyre volt elegendő.

Összességében az idén egyénileg, játékban és csapatként is fejlődtünk, mindkét korosztályban. Emellett télen „B” szintű tehetségközpontba adtunk játékost. A tavasz folyamán 3 játékosunkat figyelték magasabb osztályból (próbaedzéseken vettek részt), nyáron pedig Pacsirta Zétényt (2008) a Kecskeméti TE le is igazolja, Janicsák Olivér (2009) pedig a Ferencváros látókörében van, júliusban az ő sorsa is eldől. Úgy gondoljuk a kollégáimmal, hogy erről szól az utánpótlás nevelés.

Reméljük a következő szezonban is a gyerekek fejlődése folyamatos lesz!

Hajrá Dabas!”

Végezetül pedig egy statisztika az egész évről.

Edzés látogatottság: 80-90% között

korosztály

győzelem

döntetlen

vereség

lőtt

kapott

pont

mérkőzés

U14

9

5

12

64

83

32

26
9. hely

U13

3

1

7

31

31

10

alapszakasz 10

U13

9

 

1

46

9

27

rájátszás
10

korosztály

2010

2009

2008

    

U13

12 fő

12 fő

     

U14

3 fő

9 fő

12

    

 

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK