A hétfő reggelünk fakultatív játékkal és a tábori pólók kiosztásával kezdődött, majd a tematikus foci foglalkozás után sztárvendégként KOSIBA DÁNIEL érkezett hozzánk, aki a Magyar válogatottal 2010-ben a moszkvai világbajnokságon, 36 év után újra a legjobb 8 közé verekedte magát, valamint ötszörös Magyar Bajnok,

BESZÁMOLÓ

FC Dabas Nyári Sporttábor II.

2022. június 27 - július 1.

SPORTTÁBOR II. (2022) – 1. nap
2022. június 27. (Hétfő)

A hétfő reggelünk fakultatív játékkal és a tábori pólók kiosztásával kezdődött, majd a tematikus foci foglalkozás után sztárvendégként KOSIBA DÁNIEL érkezett hozzánk, aki a Magyar válogatottal 2010-ben a moszkvai világbajnokságon, 36 év után újra a legjobb 8 közé verekedte magát, valamint ötszörös Magyar Bajnok, Ifjúsági Európa Bajnok, Ifjúsági Világbajnoki ezüstérmes, francia, angol, görög, spanyol, svéd bajnok, (utóbbi két ország Kupa győztese). Dani egy rövid vetítés után interaktív beszélgetést folytatott a gyerekekkel, akik nagyon kíváncsiak voltak és elhalmozták kérdéseikkel, miközben a profi „pinyós” labdákkal ismerkedtek. Ezt követően rengeteg vállalkozó akadt, aki kihívóként játszhatott egy kicsit vendégünkkel és belekóstolhatott a sportág szépségeibe. Délután kreatív tevékenység keretében a kézügyesség fejlesztése érdekében “mozgáskerék” készítése volt a cél. (ollóval való kivágás, színek használata, mozgásformák tervezése, rajzolása). A gyerekek jó hangulatban vettek részt a feladatban és sok ötlettel álltak elő. A nap végén a kicsik mesét néztek, míg a nagyobbak focimérkőzéseket játszottak.

SPORTTÁBOR II. (2022) – 2. nap
2022. június 28. (Kedd)

Ma borongósan indult a nap, ezért az épületben maradtunk délelőtt és játékos feladatok sorát oldottuk meg vidám hangulatban, valamint befejeztük a tegnapi kreatív foglalkozásban elkezdett “mozgáskereket” (a fedél készítése, a szerkezet összeszerelése s játékban használata, alkalmazása). A délutánt a szabadban töltöttük – kisvonatoztunk, kondiztunk, fociztunk, jégkrémeztünk… Kellemesen elfáradtunk, holnap pedig újult erővel vágunk neki az újabb kihívásoknak. 

SPORTTÁBOR II. (2022) – 3. nap
2022. június 29. (Szerda)

A délelőtt a koordinációs térirány fejlesztés jegyében zajlott, melyet élvezetes  focijátékokkal zártunk. A nagyobbak lábtengó bajnokságban mérték össze tudásukat. A délután programjának célja a finom mozgás fejlesztése és a kreatív fantázia beindítása volt, melyben a gyerekekben csodálatos partnerekre találtunk. A nagyobbaknak eközben darts versenyt (szem-kéz koordináció), és pingpong versenyt szerveztünk. A napot fakultatív játékokkal és focis gyermekfilm vetítéssel fejeztük be.

SPORTTÁBOR II. (2022) – 4. nap
2022. június 30. (Csütörtök)

Ma a dabasi TENISZ AKADÉMIA vendégei voltunk, ahol GAGÁN DÁNIEL elnök felügyeletével és BÉKEFI BIANKA, SZATHMÁRI TIBOR, HORVÁTH JÓZSEF akadémiai edzők vezetésével játékos jellegű, ügyességi feladatokkal tarkított edzésen vettünk részt. Megismerkedhettünk az alapütésekkel (tenyeres, fonák, szerva, röpte…) – amely technikai elemek tartalmazzák a teniszt. A gyerekek ügyesen alkalmazkodtak egy más mozgáskultúrához és élvezték a játékot. Délután a kicsikkel Maca néni “kreatívkodott”, míg a nagyobbak mozgáskoordinációs gyakorlatok  közben fejlesztették egyensúlyérzéküket Tomibá irányításával a “Bosukon”. Pihenésként jólesett a jégkrém, majd közös filmnézés és fakultatív játéklehetőségek közül választhattak a srácok kedvükre.

SPORTTÁBOR II. (2022) – 5. nap
2022. július 1. (Péntek)

Záró napunk délelőttje sportos vetélkedő keretében zajlott. Kicsik-nagyok vegyes csapatokban versengtek egymással számos ügyességi feladatban, aminek a fénypontja a FOOT DARTS pálya volt, amely nagymértékben fejlesztette a résztvevők rúgótechnikáját. Ezzel egyidőben a hangszálak is erősödtek a hihetetlen mértékű szurkolás következtében… Mai sztárvendégünk BOGNÁR ÁDÁM méhész volt, aki lekötötte a publikum figyelmét érdekes előadásával (A méhek szerepe az egészséges táplálkozásban / Környezettudatos életmód), majd interaktív beszélgetést kezdeményezett, amelybe a gyerekek nagy kedvvel kapcsolódtak bele. Számunkra is meglepő volt, hogy mennyi mindent tudnak az apróságok a méhekről, és rajtuk keresztül a családok szerepéről, a családokban a munkamegosztásról, feladatokról. Ezek után a Wellness részlegben JAKUZZI programon vettek részt a gyerekek, amely meghozta a felfrissülést a fáradtságos délelőtti versengés után. Végezetül a táborzárás – eredményhirdetés keretében minden résztvevő ajándékban részesült. 

A torna végeredménye:

1. Kastélydomb FC
2. Bugyi SE
3. FC Dabas
4. Táborfalva

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK