Kicsit szokatlan időpontban, szombat délután játszottuk le soron következő bajnoki mérkőzésünket a Paksi FC II otthonában. A szerdai, hazai pályán aratott győzelmünk után szerettünk volna Paksról is pontokkal távozni. Rendkívül fiatal csapat ellen léptünk pályára.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Paksi FC II - FC Dabas (2:1)

Ismét vereséget szenvedtünk idegenben

Kicsit szokatlan időpontban, szombat délután játszottuk le soron következő bajnoki mérkőzésünket a Paksi FC II otthonában. A szerdai, hazai pályán aratott győzelmünk után szerettünk volna Paksról is pontokkal távozni. Rendkívül fiatal csapat ellen léptünk pályára.

A találkozó elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, mi irányítottuk a játékot. Komoly helyzetet azonban nem sikerült kialakítanunk. 20 perc játék után kiegyenlítetté vált a találkozó, a hazai csapat fiatal játékosai dinamikusan játszottak, főleg a két szélén próbáltak meg támadásokat vezetni. A mérkőzés 31. percében aztán egy gyors kontrát vezettünk, a szerdai találkozóhoz hasonlóan ismét Lévai került a hazai kapussal szemben, nagy helyzetben nem is hibázott, ezáltal nagy meglepetésre megszereztük a vezetést (0:1). Örömünk sokáig nem tarthatott, ugyanis a 43. percben egy buta és felelőtlen szabálytalanságot követően jogos büntetőhöz jutottak a hazaiak. A paksi csapatkapitány nem is hibázott (1:1).

Az összecsapás 53. percében a hetek óta tartó szerencsétlenség kicsúcsosodott. A hazai támadó próbálta megjátszani a labdát a büntetőterületen belül, játékosunk Molnár viszont olyan szerencsétlenül ért a játékszerhez, hogy az a saját kapujában kötött ki (2:1). A bekapott második gól után átvettük a játék irányítását, a hazai csapat csak a védekezésre koncentrált, nagy nyomás volt a védelmükön, szinte semmi sem jött össze. Többször is adódott lehetőség az egyenlítésre, viszont egyszerűen sehogy sem tudtunk a kapuba találni.

Ismét vereséget szenvedtünk idegenben, összességében talán a döntetlen reálisabb eredmény lett volna, de valamiért az utóbbi időben Fortuna nem fogja meg a kezünket. Három mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, sajnos a tavaszi fordulók eredményei nem úgy alakultak, ahogyan azt elképzeltük. Ezen a három összecsapáson még lehet egy kicsit kozmetikázni a bajnoki táblázaton.

Jövő vasárnap ismét presztízs-mérkőzésre kerül sor. A városi derbim a Dabas Gyón FC csapatát fogadjuk majd hazai pályán, a Wellis Sportparkba. Reméljük a gyengébb eredmények ellenére is sokan kilátogatnak a mérkőzésre és a szurkolók segítségével sikerül otthon tartanunk a három pontot.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2022.05.07 (Szombat, 16:00)
Helyszín: Paks, Paksi FC Stadion
 
Paksi FC II – FC Dabas 2:1 (1:1)
Gól: Szekszárdi M (43′), Molnár T (53′) ill. Lévai N (31′)

FC Dabas: Hermány – Kiss, Forgács, Dudás, Molnár, Fritz, Erős, Domokos, Kovács, Lévai, Puskás
Cserék: Berta, Márton, Pusztai, Ágoston, Hatvani, Czili, Csomós, Talapka

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK