Húsvét vasárnap a Gerjeni SK vendégei voltunk Pakson. Azért volt a mérkőzés helyszíne a paksi ASE sporttelep, mert a Gerjeni SK pályája felújítás alatt áll. A csípős hidegben, aki kicsit késve érkezett a mérkőzésre, lemaradt a mérkőzés első góljáról.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

FC Dabas - ESMTK (1:1)

Újabb döntetlen, ezúttal Pakson

Húsvét vasárnap a Gerjeni SK vendégei voltunk Pakson. Azért volt a mérkőzés helyszíne a paksi ASE sporttelep, mert a Gerjeni SK pályája felújítás alatt áll.

A csípős hidegben, aki kicsit késve érkezett a mérkőzésre, lemaradt a mérkőzés első góljáról. A találkozó 40. másodpercében egy szabadrúgásra érkezett legjobb ütemben a hazai támadó és bólintott a dabasi kapuba (1:0). A nagyon korán bekapott gól érezhetően megzavarta csapatunkat, sokszor lassan és pontatlanul járattuk a labdát és az ellenfél kapujára sokáig nem jelentettünk veszélyt. A hazai csapat abszolút a védekezésre rendezkedett be, sokszor még a félpályán is alig tudott kijönni. Nálunk volt a labda, viszont az első félidőben nem sikerült kidolgoznunk jelentősebb helyzeteket. A szünetre tehát minimális hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőt sokkal jobban és pörgősebben kezdtük. Ennek köszönhetően Hatvanit csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül a 49. percben. A jogosan megítélt büntetőt Puskás higgadtan helyezte a kapuba (1:1). Maradt még 40 percünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Az egyenlítő találatunk után, ahogy fogyott az idő, úgy vált kapkodóvá a játékünk. Próbálkoztunk becsülettel, miközben az ellenfelünk csak pontrúgások után tudott veszélyeztetni. A második félidőben is mi domináltunk, de a győztes találatot csak nem sikerült megszereznünk. A találkozó utolsó percében aztán volt játékosunk Maka léphetett ki ziccerben, de szerencsére a helyzetét nem sikerült gólra váltania, így végül maradt a pontosztozkodás.

A hetet összegezve, szerda után a második bajnoki mérkőzésünk is 1:1-es döntetlennel zárult. Ismét bosszantó pontokat hullajtottunk el. Közeleg a bajnokság vége, bízunk benne, hogy elkezdjük végre ismét gyűjtögetni a bajnoki pontokat a hátralevő mérkőzéseken. Egy hét múlva lesz rá lehetőség legközelebb, amikor a Balassagyarmat csapatát fogadjuk a Wellis Sportparkban 17:00-ás kezdéssel. Soros ellenfelünk a tabella 3. helyét foglalja el, így szükség lesz a szurkolóinkra is a jó eredmény eléréséhez.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2022.04.17. (Vasárnap, 17:00)
Helyszín: Paksi Atomerőmű SE Sporttelep
 
Gerjeni SK – FC Dabas 1:1 (1:0)
Gól: Királyházi B J (1′) ill. Puskás Z (50′)
 
FC Dabas: Hermány – Kiss, Dudás, Erős, Molnár, Fritz, Domokos, Pusztai, Hatvani, Puskás, Lévai
Cserék: Berta, Márton, Kovács, Ágoston, Bebők, Czili, Csomós, Talapka

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK