Szerdán az NB III-as bajnokság 30. fordulóját rendezték meg. Hazai pályán soros ellenfelünk a budapesti ESMTK csapata volt. Nehéz és parázs mérkőzésre számítottunk, ugyanis az utóbbi években mindig kiélezett találkozót játszottunk az ellenfelünkkel.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

FC Dabas - ESMTK (1:1)

Az utolsó másodpercben mentettünk pontot

Szerdán az NB III-as bajnokság 30. fordulóját rendezték meg. Hazai pályán soros ellenfelünk a budapesti ESMTK csapata volt. Nehéz és parázs mérkőzésre számítottunk, ugyanis az utóbbi években mindig kiélezett találkozót játszottunk az ellenfelünkkel.

Az első félidőben próbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, csapatunk dominált a mezőnyben, helyzeteket viszont csak elvétve sikerült kialakítanunk. Ellenfelünk védekezésre rendezkedett be, bízva a gyors ellentámadásokban. Szerencsére nem sok veszély jellemezte a játékukat. A félidőben gól nélküli döntetlent mutatott az eredményjelző.

A második játékrész viszont nem kezdődött jól számunkra. Az 53. percben megszerezte a vezetést a vendég gárda. Egy 22 méterről elvégzett szabadrúgás utat talált a kapunkba és ezzel a góllal megszerezték a vezetést (0:1). A gól után abszolút átvettük a játék irányítását, az ESMTK csapata szinte csak a védekezéssel foglalkozott. Sorra alakítottuk ki a kisebb-nagyobb helyzeteket, de a gól csak nem akart megszületni. Helyzeteinknél vagy rossz döntést hoztunk, vagy az ellenfél védelme és kapusa hárított bravúrral. A vendégek már a találkozó végét jelző hármas sípszóra vártak, ekkor azonban érkezett Domokos. Az utolsó másodpercben 22 méterről eleresztett lövése talált utat a vendég kapuba (1:1). A középkezdésre már nem is volt idő, így mondhatni az utolsó pillanatban mentettünk pontot hazai pályán. A hármas sípszót követően még heves szóváltásba keveredett a két csapat a kispadok környékén. Szerencsére pár perc elteltével már mindenki higgadtan vonult az öltözőbe.

Sajnálatos módon egy komoly sérülés is történt a mérkőzésen. A találkozó elején egy kemény-szándékos!?!? megmozdulást Németh Ádám orra bánta. Azonnal cserére volt szükség és mentő szállította el a játékosunkat. Mielőbbi felépülést kívánunk neki.

A folytatásra sem kell sokáig várni, vasárnap máris folytatódik a szezon. Paksra látogatunk, ahol a bajnokság 19. helyezett Gerjen SK csapatával mérkőzünk 17 órás kezdéssel. A vereségeket követő döntetlen már egy némileg javuló tendenciát mutat, azonban ezért csak egy pont járt. Fontos lenne újra három bajnoki pontot szereznünk, mert a középmezőny többi tagja is gyűjtögeti a pontokat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2022.04.13. (Szerda, 16:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark
 
FC Dabas – ESMTK 1:1 (0:0)
Gól: Domokos B (93′) ill. Molnár J (52′)
 
FC Dabas: Berta – Kiss, Dudás, Erős, Márton, Pusztai, Németh, Domokos, Puskás, Molnár, Lévai
Cserék: Hermány, Kovács, Ágoston, Hatvani, Czili, Csomós, Fritz, Talapka

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK