Vasárnap délután az egykor szebb napokat is megélt Dunaújváros vendégei voltunk. Nehéz összecsapásra számíthattunk, ugyanis az egyik bajnokesélyes csapat otthonában kellett pályára lépnünk.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Dunaújváros - FC Dabas (1:1)

Döntetlen a bajnokesélyes otthonában

Vasárnap délután az egykor szebb napokat is megélt Dunaújváros vendégei voltunk. Nehéz összecsapásra számíthattunk, ugyanis az egyik bajnokesélyes csapat otthonában kellett pályára lépnünk.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a hazai csapat, amely viszont meddőnek bizonyult, ugyanis komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani. Főleg pontrúgások után voltak veszélyesek a hazai csapat játékosai, ezt viszont a védelmünk vagy Hermány jól hatástalanította. A találkozó 29. percében egy tetszetős támadás után megszereztük a vezetést. Domokos szépen pörgette Puskáshoz a labdát, aki sarokkal visszakészítette Domokosnak a labdát, aki higgadtan értékesítette a ziccert. (0:1) Sokáig azonban nem örülhettünk, a mérkőzés 35. percében egy öngóllal egyenlített a hazai csapat. Egy beadás után Márton csúsztatott bele a labdába, ezáltal védhetetlenül vágódott a labda a kapunkba. (1:1)

A második félidőben főleg mezőnyben gyűrték egymást a felek. Mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, de gólra egyiket sem sikerült váltani. Az összecsapás 80. percében egy gyors és szép kontratámadást vezettünk, ahol végül Puskás 11 méterről a jobb kapufát találta el. Egy perc elmúltával újabb óriási helyzetet hagytunk ki. Németh került a kapussal szembe, lövése viszont a kapu mellé gurult. A 85. percben az ellenfélnek is volt egy nagy helyzete, Hermány viszont nagy védést mutatott be, így továbbra is maradt a döntetlen. Az eredmény a hátralevő időben már nem változott, így végül pontosztozkodásra került sor.

Összességében tehát egy jó iramú mérkőzésen értünk el egy bravúros döntetlent az egyik bajnokesélyes csapat ellen. Egy kis szerencsével meg is nyerhettük volna a mérkőzést, de ha reálisan akarjuk értékelni az összecsapást, akkor igazságos döntetlen született.

A Következő fordulóban Monorra látogatunk, ahol pikáns összecsapásra van kilátás, több dabasi játékos, valamint Fehér Ádám vezetőedzőnk is Monorról tette át a székhelyét csapatunkhoz a téli átigazolási időszakban.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (NB III)
Időpont: 2022.03.20. (Vasárnap, 14:00)
Helyszín: Dunaújvárosi Stadion
 
Dunaújváros – FC Dabas 1:1 (1:1)
Gól: Márton D (35′ – öngól) ill. Domokos B (29′)
 
FC Dabas: Hermány – Kiss, Márton, Dudás, Forgács, Földes, Erős, Domokos, Csomós, Hatvani, Puskás
Cserék: Berta, Bebők, Németh, Molnár, Fritz, Pusztai, Kovács

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK