Az első két tavaszi forduló sajnos nem teljesen úgy végződött, ahogyan azt reméltük, most szombaton azonban végre itt volt a lehetőség az első pontok megszerzésére a sereghajtó Szigethalom SC otthonában.

HÍREK: FC DABAS II

Szigethalom SC - FC Dabas II (2:6)

Magabiztos győzelem a sereghajtó ellen

Az első két tavaszi forduló sajnos nem teljesen úgy végződött, ahogyan azt reméltük, most szombaton azonban végre itt volt a lehetőség az első pontok megszerzésére a sereghajtó Szigethalom SC otthonában.

Soros ellenfelünknek az eddigi 17 bajnoki mérkőzésén mindössze egyetlen döntetlenre volt képes, így nem is lehetett kérdéses, hogy ki számít az összecsapás esélyesének. Potemkin Károly és Hungler Gábor személyében komoly első- és másodosztályú rutinnal rendelkező labdarúgók is szerepet kaptak a Szigethalom kezdőcsapatában, ők azonban már mindketten negyven év felett járnak, így csodát tőlük sem lehet már elvárni. Győzelmi kényszer ide vagy oda, játékosaink remek felfogásban, esélyt sem adva ellenfelünknek, magabiztosan begyűjtötték a három bajnoki pontot.

A 6:2-es végeredmény ugyan magáért beszél, ellenfelünk azonban mégis ránk ijesztett az összecsapás elején. Potemkin Károly ugyanis a 21. percben nagy meglepetésre megszerezte a Szigethalomnak a vezetést (1:0). Innentől kezdve azonban magához tért csapatunk és a Rutterschmid Robin vezérletével szépen lassan felőrölte a hazaiak védelmét. Dudás Dániel a 37. percben nyitotta ki a dabasi gólzsákot (1:1), majd a második játékrészben Rutterschmid Robin az 55-65. perc között szerzett klasszikus mesterhármasa lényegében le is zárta a további találgatásokat (1:4). A 73. percben aztán Ordasi József tovább növelte az előnyünket (1:5), majd egy hazai büntetőt (2:5) követően ismét Rutterschmid Robin volt eredményes, aki saját maga negyedik, míg csapata hatodik találatával beállította a 6:2-es végeredményt.

Fontos győzelmet arattunk, ami megfelelő önbizalmat kell, hogy adjon a soron következő összecsapásunkra is. A jövő hétvégén, immáron ismételten hazai pályán a tabella 7. helyén álló Tápiószecső FC csapatát fogadjuk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés (Megye II)
Időpont: 2022.03.05 (szombat, 14:30)
Helyszín: Ócsa, Ócsai sportpálya

Szigethalom SC – FC Dabas 2:6 (1:1)
Gól: Potemkin K (21′), Kleinheizer P (81′) ill. Dudás D (37′), Rutterschmid R (55′), Rutterschmid R (58′), Rutterschmid R (65′), Ordasi J (73′), Rutterschmid R (86′)

FC Dabas: Berta – Talapka, Bebők, Czili, Rutterschmid, Venicz, Kicska, Farkas Cs, Zsíros, Farkas Zs, Dudás D
Cserék: Balogh, Danyis, Ordasi, Duhaj, Kovács, Incze, Molnár

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK