Ledő László, az U13/U14-es korosztályainak vezetőedzője az őszi szezont követően játékosainak teljesítményéről az alábbi értékelést közölte: "Nyári felkészülésünket július közepén kezdtük meg. Az U13/U14-es korosztály létszáma 37 fő volt (U14-13 fő, U13-24 fő). Sajnos nem volt a felkészülésünk a legjobb, de akik itt voltak, azok megpróbálták a maximumot kihozni magukból. Nagyon vegyes volt a két korosztály, így az első két hétben heti 3 edzésen, csak ismételt gyakorlatokat végeztünk.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

LEDŐ LÁSZLÓ

Őszi értékelés (U13/U14)

Ledő László, az U13/U14-es korosztályainak vezetőedzője az őszi szezont követően játékosainak teljesítményéről az alábbi értékelést közölte:

Nyári felkészülésünket július közepén kezdtük meg. Az U13/U14-es korosztály létszáma 37 fő volt (U14-13 fő, U13-24 fő). Sajnos nem volt a felkészülésünk a legjobb, de akik itt voltak, azok megpróbálták a maximumot kihozni magukból. Nagyon vegyes volt a két korosztály, így az első két hétben heti 3 edzésen, csak ismételt gyakorlatokat végeztünk. A látottak alapján kellett is, mert a 2010-es születésűek le is voltak maradva sok mindenben, de a 2009 és 2008-as születésű srácoknál is kellett az ismétlés.

Augusztusban Fritz Attila és Márton Dávid csatlakozott az edzői stábhoz, így már hárman tudtuk edzeni a srácokat. A nyár végéhez közeledve egyre többen látogatták edzéseinket. Az edzőmérkőzéseken megtapasztalhattuk hol is tartunk. Mind két korosztályunk egy más méretű pályán játszott, és egy erősebb bajnokságban, mint a Pest megyei. Sajnos az látszott, hogy lesz dolgunk, mert az U14-es (2008) csapathoz fel kell raknunk a 2009 születésű játékosokat, akik így két fronton fognak helyt állni. Az U13-as (2009) csapatnál pedig, akik tavaly kevesebbet játszottak kapnak nagyobb szerepet, és folyamatosan építjük be a 2010-es születésű srácokat. Mindkét csapatnál nagyon sok munka volt, van és lesz is.

A két csapatról egy kis összegzés:

U14
A Regionális bajnokság Dél-Keleti csoportjába kerültünk, ami elsőre és az ősz folyamán tapasztaltak alapján nem is volt olyan könnyű. A játékrendszert, amit tanítunk azt elég jól tudtuk alkalmazni ellenfeleink ellen, de néha erőben, illetve egy fejlettebb ellenfél szemben nem tudtunk mit kezdeni. Tudatosítani kellett a srácokban, hogy csapatként kell jobban működnünk védekezésben és támadásban is, emellett gyorsabb és pontosabb labdajáratásokat kell megvalósítani. Úgy gondolom a második felére érkeztünk meg ebbe a bajnokságba. Azt látnunk kell, hogy jelen pillanatban Cegléd, SZEOL SC, Törökszentmiklós és Kiskunhalas csapata előttünk járnak, de azon leszünk, hogy tavasszal őket is megszorítsuk. A realitás a 3-6 hely megszerzése, úgy hogy már megismertük ellenfeleinket. Pozitívnak emelnék ki, hogy a 14 csapatos bajnokságunkban mindössze két csapat játszott le minket játékban, de sajnos azt is el kell mondani, ha jól játszol, azért még nem adnak három pontot. Büszkeség tölt el minket, mert amit elkezdtünk 3 évvel ezelőtt tanítani, azt folytatni tudtuk és léptünk előre egy lépcsőfokot úgy, hogy 8 fő 2009-es és 2 fő 2010 születésű „U” játékos is játszott.

U13
A Regionális Pest megyei Közép-Keleti csoportjában kaptunk besorolást. A 12 csapatos bajnokságban, új szabályok mellet kezdtük az őszt. A tavalyi 2 x 35perc helyett, 4 x 20 perc volt a játékidő. Ami nem is lett volna, csak behoztak egy olyan szabályt, ami úgy szólt, hogy kötelező becserélni minden negyed után a

kispadon ülő játékosokat. Nagyon jó lenne, ha ezt minden csapat be is tartotta volna… Mivel nincs táblázat ennél a korosztálynál a tanulási folyamatosság az első, amit mi próbáltunk megvalósítani. Térjünk vissza a mi csapatunkra. A 24 főből 23-an pályára léptek az ősz folyamán, kisebb nagyobb sikerrel, ez mindenképpen egy pozitívum. A meghatározó 2009-es játékosok mellé próbáltuk folyamatosan beépíteni a 2010-es születésűeket.

Sajnos ez nem volt egyszerű, mert 3-4 játékoson kívül nagyon sokan le voltak maradva taktikailag és technikailag is, emellett voltak olyanok is, akik még nemrég kezdték és még nem tartottak ott, ahol kellett volna a fejlődésben. Ki kell emelnem a srácokat, mert edzésen próbáltak mindent megtenni, hogy fejlődjenek minden téren. Bajnoki mérkőzéseken, a saját bőrükön tapasztalták, hogy mire kell még jobban odafigyelni. A begyakorolt játékelemek is egyre jobban valósultak meg a mérkőzéseken. Itt is el kell mondani, hogy három csapat ellőttünk jár játékban, de a többi csapattal partiba voltunk és csak kicsi apróságokon múlt (helyzet kihasználás, fegyelmezettebb védekezés) a mérkőzések végkimenetele. Most már tudjuk, és a gyerekek is érzik, hogy többet kell dolgozni, hogy előrébb lépjünk minden szinten.

Összességében elmondhatjuk, hogy amit elterveztünk az őszre, azt nagy vonalakban meg is valósítottuk kollégáimmal. Az ősz folyamán nagyon sok jó teljesítményt nyújtó játékosunk volt. Emellett el kell mondani, azt is, hogy az ősz folyamán Jozic Márkó Kispest Honvéd edzéseit is látogatta és pozitív visszajelzést kaptunk róla. Nyáron érkezett hozzánk Iványi Zente, akit folyamatosan tesztelésre hívtak (Puskás Akadémia, ETO FC). Janicsák Olivér kapusunkat a Puskás Akadémia tesztelte, és ő is jó benyomást tett és visszavárják további tesztelésre. És hogy folytassam, az ETO FC is meg szeretné nézni Olivért és Somodi Martint is. Úgy gondoljuk, hogy ennél több visszajelzés nem is kell, ezért dolgozunk, és reméljük, büszkék lehetünk rájuk, de az összes gyerekre, aki kezünk alatt van, mert tudjuk, hogy nem mindenkiből lesz profi focista. Reméljük, hozzájárulhatunk ahhoz, hogy becsületes jó ember váljék felnőttként belőlük.

Hajrá Dabas!”

Szigetszentmiklós, SZKSK Kézilabda Csarnok
2021.12.19 (vasárnap, 8:00)
Gyáli BKSE – FC Dabas 0:7 (0:1)
Gól: Somogyi G (8′), Tóth B (23′), Somodi M (25′), Antal T M (29′), Kemenczei G (33′), Vízer Sz (38′), Kleineizl Cs (39′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK