Ledő László, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője a Gyula elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta: "U14-es csapatunk folytatta a mai napon a maratoni bajnoki sorozatát. A gyulai Grosics Akadémiát fogadtuk. A srácokon lehetett látni, hogy az elmúlt két győzelem nagyon nagy önbizalmat adott a csapatnak.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS (U14)

LEDŐ LÁSZLÓ

Gyulasport Nonprofit Kft - FC Dabas U14 (3:4)

Ledő László, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője a Gyula elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

U14-es csapatunk folytatta a mai napon a maratoni bajnoki sorozatát. A gyulai Grosics Akadémiát fogadtuk. A srácokon lehetett látni, hogy az elmúlt két győzelem nagyon nagy önbizalmat adott a csapatnak. Emellett a fáradtság jeleit is észrevettük, ami természetes is, mert 5 nap alatt ez volt a 3. bajnoki mérkőzésük.

Az összecsapás elején ki is emeltem, hogy az egyszerű megoldásokat keressük, és próbáljunk a labdát járatni, hogy ne fogyjunk el erőben. Jól kezdtük a mérkőzést, igaz a kapu előtt sajnos az utolsó passzok nem sikerültek. Próbáltam kintről nyugtatni a fiúkat, de sajna kicsit kapkodóvá vált a támadójátékunk. Erre még jött a hidegzuhany is. A vendégek egy lecsúszott beadása a kapunkba hullott (0:1). A bekapott gól után fokoztuk a tempót, helyzetek sokaságát dolgozták ki a srácok, de minden kimaradt. Már majdnem a szünetre készültünk, amikor egy szép akció végén egyenlíteni tudtunk (1:1).

A szünetben felhívtuk a srácok figyelmét, hogy próbáljuk a széleken vezetni a támadásokat, illetve ha a tizenhatos elé érünk, akkor próbáljuk átlőni a védelmet. A vendégek nem kockáztattak, 10 emberrel védekeztek. A gyerekek megfogadták a tanácsokat, és egy szép akció végén Iványi Zente megszerezte a második gólját és ezzel a csapatnak a vezetést (2:1). Nem sokáig örültünk, a vendégek ugyanis egy szabadrúgást értékesítettek, így újra döntetlen volt az állás (2:2). Az utolsó 20 percben szinte beszorítottuk a vendégeket a kapujuk elé, de egyszerűen nem sikerült újból vezetést szereznünk, vagy valaki blokkolt vagy a kapus védett nagyot.

Az eredmény már nem változott, így végül egy ponttal gazdagodott mindkét csapat. A ponton kívül úgy gondolom, hogy büszkék lehetünk a gyerekekre is! Öt nap alatt három mérkőzést játszottak, ami még egy felnőtt focistának is sok lenne. Minden összecsapáson nagy akarattal, és nagyon jól játszottak a fiúk, rengeteg tudatos játék elemet kaptam vissza tőlük, amit tanulunk és gyakorlunk az edzéseken.

Úgy gondolom, hogy ezzel a sorozattal megérkeztünk ebbe az erősebb bajnokságba! Vannak még hibák és természetesen van még hova fejlődnünk, mert még az út elején járunk, de ez most igazi csapat munka volt! GRATULÁLOK SRÁCOK, BÜSZKE VAGYOK RÁTOK ÉS ARRA, HOGY AZ EDZŐTÖK LEHETEK!

Hajrá Dabas!”

2021.10.28 (csütörtök, 15:00)
FC Dabas U14 – SZ-CS Grosics LA 2:2 (1:1)
Gól: Iványi Z Zs (40′), Iványi Z Zs (54′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK