Vasárnap délután az újonc Gerjeni SK csapatát fogadtuk hazai pályán. Igyekeztünk a kezdő sípszótól támadólag fellépni, az ellenfél gyakorlatilag megszállta a saját térfelét és kontrákra rendeződtek be. A mérkőzés elején egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel hazai oldalról, de nem sikerült a kapuba találnunk. A Gerjeni csapat stabilan védekezett. Nem volt benne a mérkőzésbe, hogy hátrányba kerülhetünk.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

FC Dabas - GERJENI SK (2:1)

Nehezen ugyan, de sikerült otthon tartani a bajnoki pontokat.

Vasárnap délután az újonc Gerjeni SK csapatát fogadtuk hazai pályán. Igyekeztünk a kezdő sípszótól támadólag fellépni, az ellenfél gyakorlatilag megszállta a saját térfelét és kontrákra rendeződtek be. A mérkőzés elején egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel hazai oldalról, de nem sikerült a kapuba találnunk. A Gerjeni csapat stabilan védekezett. Nem volt benne a mérkőzésbe, hogy hátrányba kerülhetünk. A 14. Percben csapatunk végezhetett el szögletrúgást, ezt az ellenfélnek sikerült kivédekeznie és ellentámadást indított. 45 méterrre a kapunktól Dudás szerezte meg a játékszert, amelyet a kapusunknak próbált meg hátra passzolni, sajnos a mozdulat során elcsúszott, így az ellenfél csatára köszönte szépen a lehetőséget és higgadtan értékesítette a helyzetet (0:1). A gól után zártabban próbáltak védekezni a vendégek. A mi csapatunk pedig erőlködött, de gólt nem sikerült szereznünk. A mérkőzés 36. Percében Rábold végezhetett el egy szabadrúgást, amelyre Németh érkezett legjobb ütemben és bólintott a kapuba (1:1). Busa a 45. Percben bólinthatott volna a kapuba, de nagy helyzetben pár centit tévedt és maradt a döntetlen.

A második félidőben még nagyobb nyomást helyeztünk az ellenfélre. Benne volt a levegőben, hogy egy támadást sikeresen tudunk végig vinni. Egyre fogyott az idő, de a várva várt gól csak nem született meg. Nagy mezőnyfölényben játszottunk. A mérkőzés 78. percében aztán szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól 25 méterre. A labda mögé Ágoston állt, és ritkán látható, nagy gólt szerzett (2:1). A maradék 12 percben már nem változott az eredmény. Nagy mezőnyfölény ellenére rendkívül enerváltam és lassan játszottunk. Saját maguk számára tettük nehézzé a mérkőzést.

Az összecsapás pozitívuma, hogy vesztett állásból sikerült megfordítani a mérkőzést. Szerdán az egyik bajnokesélyes csapathoz látogatunk, ennek köszönhetően egy igen nehéz mérkőzésre számíthatunk Balassagyarmaton. Vasárnap pedig ismét hazai pályán lépünk majd pályára, akkor a 2. helyezett Makó látogat majd a Wellis Sportparkba.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2021.10.17. (vasárnap, 13:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark

FC Dabas – Gerjeni SK 2:1 (1:1)
Gól: Németh Á P (36′), Ágoston D (78′) ill. Lőrinc D (14′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK