Egy végletekig kiélezett összecsapáson, döntetlennel zárult a Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzésünk. Nehéz erőpróba előtt állt csapatunk, ugyanis a forduló előtt a bajnokságot vezető Dunaújváros csapatát fogadtuk a Wellis Sportparkban.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

FC Dabas - Dunaújváros (1:1)

Döntetlen az éllovas ellen

Egy végletekig kiélezett összecsapáson, döntetlennel zárult a Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzésünk.

Nehéz erőpróba előtt állt csapatunk, ugyanis a forduló előtt a bajnokságot vezető Dunaújváros csapatát fogadtuk a Wellis Sportparkban.

Bátran kezdett az újvárosi együttes, mezőnyfölényben játszottak és kisebb helyzeteket is ki tudtak dolgozni. Mi is próbálkoztunk becsülettel, de a támadásinkban nem volt meg a kellő lendület. A félidő közepén egy nagyon rosszul eltalált kapura lövési kísérlet után pattogott a labda a kapunk előterében, az ellenfél előbb reagált és próbálta megszerezni a labdát, ahol a dabasi védők már csak szabálytalanul tudták megállítani az ellenfelet. A megítélt, jogos büntetőt az NB I-ben is jártas Báló végezte el, de nem tudott túljárni Hermány eszén, aki bravúros mozdulattal hárította a lövést. Továbbra is DPASE mezőnyfölény jellemezte a mérkőzést, ami góllá érett a 38. percben, Tóth Ákos egy jól eltalált lövéssel szerzett vezetést a vendégeknek (0:1).

A fordulást követően mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, de ezek rendre kimaradtak. A hetvenötödik percben mindkét edző kettős cserét hajtott végre, így próbálták frissíteni együtteseiket. A döntetlent jelentő találat a 78. percben született. A szünetben beállt Maka Alex találatával sikerült egyenlítenünk, aki egy sarokrúgást követően fejelt kapuba (1:1). Az utolsó percekben mindkét csapat előtt adódtak még kínálkozó lehetőséget, de egyik fél sem tudott élni velük.

Összességében tehát egy jó iramú mérkőzésen sikerült pontot szerezni a listavezető ellen. Folytatás szombaton, ismét hazai pályán a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2021.09.12. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark

FC Dabas – Dunaújváros 1:1 (0:1)
Gól: Maka A (78′) ill. Tóth Á (38′)

FC Dabas: Hermány – Földes (Kiss), Dudás, Forgács, Fritz (Krajcsó), Ágoston (Maka), Pusztai (Rábold), Lévai, Kovács (Czili), Szabó, Busa

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK