Végre elkezdődött a bajnoki szezon, ahol hazai pályán a jelentősen megfiatalított RKSK csapatát fogadtunk. Az első negyedórában tapogatózó játékot láthattak a kilátogató nézők. Ezt követően folyamatosan vettük át a játék irányítását, majd a 29. percben végre góllá érett fölényünk. Kovács Péter keresztbe passzolta labdát, amelyre jól érkezett Rábold Richárd és 5 méterről az üres kapuba passzolt (1:0).

HÍREK: FC DABAS (NB III)

FC Dabas - RKSK (5:1)

Fölényes hazai győzelem az RKSK csapata ellen

Végre elkezdődött a bajnoki szezon, ahol hazai pályán a jelentősen megfiatalított RKSK csapatát fogadtunk. Az első negyedórában tapogatózó játékot láthattak a kilátogató nézők. Ezt követően folyamatosan vettük át a játék irányítását, majd a 29. percben végre góllá érett fölényünk. Kovács Péter keresztbe passzolta labdát, amelyre jól érkezett Rábold Richárd és 5 méterről az üres kapuba passzolt (1:0). Gyakorlatilag a középkezdésből sikerült az előnyt megduplázni Kiss Ákos révén. Az ellenfél kifejelt labdáját Kiss 22 méterről nagy erővel juttatta a kapuba (2:2). A félidő további részében az eredmény már nem változott, így 2:0 arányú előny birtokában vonulhattunk a pihenőre.

A második játékrészben sajnos nem sokáig örülhettünk, mivel az ellenfél egy védelmi hibát kihasználva szépíteni tudott (2:1). Ezután egy kisebb hullámvölgye került a csapat. A fiatal és lendületes RKSK is próbált veszélyeztetni. A 65. percben azonban szerencsére érkezett Kovács Péter és az ellenfél védelmét megbolondítva megszerezte csapatunk harmadik találatát (3:1). A 75. percben ellenfelünk szögletet végezhetett el, amelyet Hermány lehúzott, majd gyorsan játékba hozta Makát, aki remekül passzolt Busának, fiatal támadónk pedig megverte védőjét és szépen helyezett a hosszú sarokba (4:1). A 88. percben két cserejátékos hozta össze csapatunk utolsó gólját. Busa cselezgetett a tizenhatos vonalán, majd lekészítette Lávai Norbertnek a labdát, aki 18 méterről nagy erővel lőtte ki a sarkot (5:1).

A kilátogató nézők egy élvezetes és egyben sokgólos mérkőzést láthattak, nem mellékesen pedig hazai győzelmet. Magabiztos és meggyőző játékkal sikerült indítani az új szezont, aminek hozományaként pedig jelenleg az FC Dabas csapatával kezdődik a tabella. Folytatás szombaton Körösladányban, ahol a Magyar Kupa első fordulójában vagyunk érintettek.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2021.08.01. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark

FC Dabas – RKSK 5:1 (2:1)
Gól: Rábold R (29′), Kiss Á (32′), Kovács P (65′), Busa B (76′), Lévai N (88′) ill. Fellegi N (50′)

FC Dabas: Hermány – Krajcsó (Fritz – 60′), Dudás, Forgács, Kiss, Szabó (Lévai – 46′), Ágoston, Horváth, Rábold (Czili – 60′), Maka (Németh – 73′), Kovács

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK