Bücs Zsolt, NB III-as csapatunk vezetőedzője a felkészülési időszakról az alábbi értékelést adta: Azt a fizikai munkát, amit szerettünk volna elvégezni, azt elvégeztük. Úgy érzem, hogy a csapat fizikálisan rendben van. A sok edzés miatt a csapat még nincs a legjobb és legfrissebb állapotban, de ezen a szinten szükség volt ennyi edzésre, hogy a most beletett munka kitartson decemberig.

Edzői értékelés (NB III)

Bücs Zsolt

Felkészülési időszak

Bücs Zsolt, NB III-as csapatunk vezetőedzője a felkészülési időszakról az alábbi értékelést adta:

Hogyan értékeled a felkészülést? Sikerült elvégezni az eltervezett munkát?

Azt a fizikai munkát, amit szerettünk volna elvégezni, azt elvégeztük. Úgy érzem, hogy a csapat fizikálisan rendben van. A sok edzés miatt a csapat még nincs a legjobb és legfrissebb állapotban, de ezen a szinten szükség volt ennyi edzésre, hogy a most beletett munka kitartson decemberig.

A felkészülési mérkőzésekről összességében mit tudnál elmondani?

Hat edzőmérkőzést játszottunk a felkészülési időszakban. Főleg erős NB III-as, illetve egy NB II-es csapattal mérkőztünk meg. Vegyes érzéseim vannak ezekkel a mérkőzésekkel kapcsolatban. Voltak olyan mérkőzések ahol jól játszottunk, de voltak olyanok is, ahol gyermeteg hibákat követtünk el a védekezésben, rosszul helyezkedtünk és lassan járattuk a labdát. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a csapat folyamatosan fejlődött és lépett előre a játékban.  Az elkövetkező időben azon fogunk dolgozni, hogy minél kevesebb ilyen hibát kövessen el a csapat. Rengeteg edzés volt a lábakban, így szinte természetes, hogy néha megjelent a tompaság, fáradtság. Ez egy ilyen nehéz időszak.

Mennyire alakult át a keret az előző szezonhoz képest?

Próbáltuk egyben tartani a csapatot. De ilyenkor törvényszerű, hogy vannak változások. Érkezők is, távozok is vannak a keretben. Távozok helyére megpróbáltunk minőségi játékosokat hozni.  Főleg fiatal, lendületes, ambiciózus játékosok érkeztek. Bízom benne, hogy sikerül megfelelően beépülni a csapatba az új játékosoknak. Bizalommal tölt el, hogy már most remek az öltözőn belüli hangulat, illetve az edzésmunka is megfelelő.

Milyennek látod a NB III Közép csoport mezőnyét?

Az az igazság, hogy az előző munkahelyeim miatt jobban képben vagyok a nyugati és keleti csoport mezőnyével, de nyilvánvalóan azért a közép csoport mezőnyét is ismerem valamilyen szinten. Úgy gondolom, hogy kell 5-6 forduló ahhoz, hogy valós képet kapjunk a mezőny erősségéről. Nagyon szeretnék a mezőny elejéhez tartozni.

A csapat hogyan várja a bajnokság kezdetét?

Ilyenkor minden játékos várja már a bajnoki rajtot. Végre élesben is megmutathatják a fiúk, hogy mit is tudnak. Véget ért egy hosszú és fárasztó monoton munka. A megfelelő munkát elvégezték, így bizakodóan várják a vasárnapi rajtot. Bízom benne, hogy sok néző előtt győzelemmel sikerül venni ez első akadályt az RKSK csapata ellen vasárnap.

Milyen játékot láthatnak majd a kilátogató nézők?

Labdabirtokláson alapuló játékot szeretnék játszani, úgy, hogy minél hamarabb az ellenfél kapuja közelébe kerüljünk. Ezért agresszív, gyors, pontos játékra lesz szükség, amit el is várok a csapattól. Sok mozgáson alapuló játékot szeretnék játszani.

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK