Ledő László, az FC Dabas U13-as korosztályának edzője éves beszámolójában az alábbi dolgokat osztotta meg: "Úgy gondolom, nagyon jó évet zártunk az U13-as csapattal! Amit elterveztünk Kerekes Barnával, azt gyerekeink meg is valósították! + Bajnoki, Futsal bajnoki címet, és torna győzelmeket is szereztek, és emellé az a 20 fő nagyban hozzájárult az U14 -es csapat ezüst érméhez is! GRATULÁLUNK SRÁCOK!

EDZŐI ÉRTÉKELÉS (U13)

LEDŐ LÁSZLÓ

Éves beszámoló (U13)

Ledő László, az FC Dabas U13-as korosztályának edzője éves beszámolójában az alábbi dolgokat osztotta meg:

” 2020 nyarán 29 fővel kezdtük meg a felkészülést. Mivel az U14-es csapat létszáma 6 fő volt, így az U13-as és 14-es csapat együtt készült. Mindkét csapat a PMLSZ 3/4 pályás (8+1 fős) bajnokságba kapott lehetőséget. Az ősz folyamán heti 4 edzéssel készültünk. Az U13-as csapatnak az elmúlt évek tananyagát szerettük volna folytatni, illetve a nagyobb pályaméreten elsajátítani a (3-2-3-as) felállási formát.

Az Ősz folyamán gyerekeink három fronton is képviseltették magukat. A saját bajnokságuk mellett minden második héten, Bozsik tornákon, és az U14-es csapatban is játszottak (14 fő). A 2009 születésű játékosaink hamar felvették a ritmust és sajátították el a tanult játékrendszert. Játékosaink az edzéseiket ősszel U14 edzőjével Kucsván Istvánnal közösen végeztük, mindent egyeztetve Kerekes Barna munkatársammal, aki egyben az NB III-as csapat másodedzője és a középső szekció vezetője is volt. Az ősz végére a gyerekeken lehetett látni a fejlődést, csapat és egyéni szinten is. Megmutatkozott ez eredményben is, mert U13-as csapat az első, az U14 pedig a második helyen telelt.

Sajnos a vírus ismételten közbeszólt, de legalább nem kellett teljesen leállni. December közepéig az ÉKŰ pályán edzettünk. December közepén, hogy a holt időt átvészeljük és gyerekeink versenyeztetve is legyenek, PMLSZ U13-as FUTSAL 7 vége küzdelmein is elindultunk.

A téli felkészülés 2021. január 6-án kezdtük, az ÉKŰ Utánpótlás pályán. Váltás történt a közös edzésekben is, mert az U14-es kolléga egyéni döntése alapján, csapatával külön kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Januári hónapban rávezető edzéseket és a tanultak ismétlését végeztük. Februári hónaptól elkezdtük a négyvédős rendszer tanítását, elméleti és gyakorlati oktatással. Első lépcsőben a labdakihozatalt tanítottuk a 4-2-1-1 felállásból. A második lépcsőben pedig a 4-2-1-1 alapfelállásból, a labdakihozatal után hogy váltunk átmenetbe a 3-2-3 felállási formába. Mivel az ÉKŰ-n a műfüves pályán edzünk így, először kis területeken kezdtük meg a gyakorlást a srácokkal. El kell mondani, hogy az elején akadozott a gépezet, de szép lassan megértették a srácok mit szeretnék vissza látni tőlük. Reméljük, mikor a füves pályán tudunk majd edzeni, akkor már a távolságokat is be tudjuk majd lőni a srácoknak. Jó úton vagyunk, igaz gyakorolni kell, mert vannak még hibák bőven. Azon leszünk, hogy a tavasz végére a srácok elsajátítsák, és alkalmazni tudják a következő idényben. Edzéseink, edzőmérkőzéseink, és a Futsal fordulók mellett 4-5 játékosunk járt plusz U14-es edzésekre is.

A tél végeztével nagy sikert értünk el a Futsal bajnokságban is. Gyerekeink megnyerték a PMLSZ II osztály Futsal 7 Vége versenysorozatát! El kell mondani. hogy ez a torna sorozat csak kiegészítés volt a téli felkészülésünk alatt, de nagy lendületet adott a srácoknak a tavasz kezdetére. A tavasz folyamán fejlődésünk folyamatos volt, egyre jobban sajátították el a tananyagot a srácok. Jó volt megtapasztalni, hogy igazi csapat egység alakult ki. A tavasz végére a 4 védős rendszert elég jól tudjuk már alkalmazni védekezésben, a támadásba való átváltást kell majd fejleszteni, mert ott még van hiba, de ez természetes.

Egy kis számadat az évről:

Edzések látogatottsága: 85-90%

Téli felkészülés adatai:

Edzések / mérkőzés / Futsal pontos száma: 29+ 11 + 7 = 47 alkalom + (3 – 4 játékos U14-es edzéseken is részt vett)

Edzőmérkőzések a 12 tervezettből: 11 mérkőzés

Futsal fordulók/ mérkőzések: 7 forduló / 18 mérkőzés

Az U13-as bajnoki mérkőzéseinken összesen 28 fő kapott szerepet (31 főből)

Az U14-es bajnoki mérkőzésen összesen 20 fő kapott szerepet.

Úgy gondolom, nagyon jó évet zártunk az U13-as csapattal! Amit elterveztünk Kerekes Barnával, azt gyerekeink meg is valósították! + Bajnoki, Futsal bajnoki címet, és torna győzelmeket is szereztek, és emellé az a 20 fő nagyban hozzájárult az U14 -es csapat ezüst érméhez is! GRATULÁLUNK SRÁCOK!

Meg kell említenem még BOKROS BERTOLD játékosunkat, aki télen a Ferencváros korosztályos csapatába igazolt és ott is bajnoki címet szerzett! GRATULÁLUNK BERTI!

Köszönetet szeretnék mondani Kerekes Barnának, mert nélküle nem tarthatnánk, ott ahol tartunk, és Vasvári Zoli kapusedzőnek, hogy kapusaink fejlődését segítette. Remélem, a következő évben folytathatom a munkát a srácokkal, és azt a munkát, amit Barnával elkezdtünk 3,5 évvel ezelőtt.

HAJRÁ DABAS!”

A torna végeredménye:

  1. FC Dabas
  2. Mészőly Focisuli
  3. Budai FC
  4. Dalnoki Akadémia
  5. Szigethalom
  6. Tiszakécske
  7. Csep-Gól FC
  8. Újpesti Haladás
A Torna Legjobb Kapusa: Janicsák Olivér

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK