Csütörtökön délután az FC Dabas SE otthonában Kőszegi Zoltán polgármester/klubelnök, Bennárik Ferenc szakosztályvezető és Kucsák István alelnök társaságában köszönthettem az NB III, Közép-csoport bajnokságában bronzérmet szerzett együttes játékosait és a szakmai stáb tagjait.

FC Dabas NB III

ÉREMÁTADÓ ÜNNEPSÉG

Benkő Tamás (PMLSZ): "Elismerésem az FC Dabasnak!"

Benkő Tamás (PMLSZ): “Csütörtökön délután az FC Dabas SE otthonában — ott, ahol az NB III-as felnőttcsapat másfél éve nem kapott ki!… —, a centerpályán Kőszegi Zoltán polgármester/klubelnök, Bennárik Ferenc szakosztályvezető és Kucsák István alelnök társaságában köszönthettem az NB III, Közép-csoport bajnokságában bronzérmet szerzett együttes játékosait és a szakmai stáb tagjait.

A felnőttek — edzőjük, Szabó István révén — számos fiatal helyi labdarúgót beépítve úgy végeztek a dobogó legalsó fokán a bajnok Iváncsa és a Kecskemét mögött, hogy 35 fordulón keresztül versenyben voltak az aranyéremért.
A 18 tagú mezőnyben a legkevesebb, mindössze 4 vereséget szenvedtek el (holtversenyben az első helyezettel) a dabasiak a 38 mérkőzésen; 20 alkalommal győzött a csapat és 14-szer (a legtöbbször minden rivális közül) játszott döntetlent — az utolsó 6 fordulóban például 5-öt is!… (!!!)
 
A felnőttek mellett jár az elismerés a gyerekeknek is: az U13-as gárda a 3/4 pályás Pest megyei bajnokságban aranyérmes lett (Dabas volt a házigazdája múlt hétvégén a korosztály bajnokok tornájának, nagyszerű rendezvényt tartva), emellett pedig télen futsalban is aranyérmet nyertek korosztályuk másodosztályában. A gyerekek és edzőik is jelen voltak a felnőttek érmeinek átadásakor.
 
Szép gesztus volt, hogy a komplett U13-as (bajnok)csapat a saját edzése után átjött a centerpályára, türelmesen kivárta a beszédek végét és az érmek átadását, majd megtapsolta a felnőtt együttest. Sőt a “riposzt” is szívet melengető volt: a felnőttek vastapsa a gyerekek és nevelőik munkáját, eredményét elismerve.
 
Jó volt hallani, amikor az egyik edző az elmúlt évek munkájára visszatekintve a gyerekek fejlődése és remek hozzáállása mellett edzőkollegája szakértelmét dicsérte és elmondta, mennyi mindent tanult tőle. 
 
Elismerésem az FC Dabasnak!!! További sok sikert kívánok a fejlesztések és a szakmai munka terén egyaránt!”

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2021.05.30. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Szekszárd

Szekszárdi UFC – FC Dabas 2:0 (1:0)
Gól: –

FC Dabas: Kersák, Kiss, Forgács, Dudás, Márton, Fritz (Biró 46′), Marsa, Szabó (Lévai 46′), Erdős (Sziklási 86′), Busa (Kovács 70′), Takács (Vladul 46′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK