Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Grund 1986 FC elleni hétközi bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte: "Ismét nagy iramú mérkőzésre kényszerített minket a Grund fiatal csapata. Jó ideje követem az eredményeiket, amely nagy fejlődési tendenciát mutat, nem hiába zárkóztak fel mögénk az elmúlt hetekben a tabellán.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS (U19)

Szőgyi Tamás

FC Dabas U19 - Grund 1986 FC (3:0)

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Grund 1986 FC elleni hétközi bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

Ismét nagy iramú mérkőzésre kényszerített minket a Grund fiatal csapata. Jó ideje követem az eredményeiket, amely nagy fejlődési tendenciát mutat, nem hiába zárkóztak fel mögénk az elmúlt hetekben a tabellán. Szervezett, jó futballt játszanak, a széleken kifejezetten gyors játékosaik vannak, akiket felépített játékból mozgatnak.

Szorgos, fegyelmezett csapat benyomását keltették megint, s a koruknál fogva, érett, agresszív játékot próbáltak ránk erőltetni. Az első 15 percben vártuk a játékukat, s meddőbb felállásban fogadtuk Őket, az átadott területtel éltek is, s mezőnyben sokat birtokolták a labdát a félidő kezdetében. Aztán ismét meghúztunk egy szokatlan felállási formát, amelyre tudatosan készültünk, meg is hozta az áttörést mind labdaszerzésben, mind pedig támadójátékban. Ugyan szerencsés góllal szereztük meg a vezetést, de utána jöttek sorba a további lehetőségeink, átlövésből kapufát rúgtunk, s egy kontrával két gólra tudtuk növelni az előnyünket. Mezőnyben továbbra is nagy tempót diktáltak a vendégek, de nagyobb helyzetekig nem jutottak el szerencsére.

A második félidőben folytatódott a nagy küzdelem, ahol ellenfelünk két átlövésből is kapufáig jutott, de komolyabb gond nem volt, hiszen Petrányi Józsi rajta volt mind a két lövésen. Egyre több labdát tudtunk szerezni a középpályán, s a belső védőink is remekül léptek be a játékba, a rengeteg átmenetnek köszönhetően, lüktetett a játék, s a helyzeteink is gyarapodtak szépen. Legalább öt nagyon nagy ziccert hibáztunk, ahol vagy a kapusuk védett bravúrral vagy nem találtunk kaput. Végül egy büntetővel állítottuk be a végeredményt.

A szokásos négy hiányzónk ismét megvolt megint, különböző okoknál fogva, így fizikálisan is sokat kivett belőlünk a találkozó. Szinte csak regenerálunk és aktivizálunk a rengeteg meccs között, amely látszik is a csapat nagy részén. Az elmúlt két hét nem nézett ki túl fényesen, azonban a mai meccs hozzáállása rendben volt ismét. Látszik a tompaság, fáradtság a csapaton, főleg az utolsó 15 percben mutatkoztak a jelek, az a kérdés, hogy ezt csupán pihenéssel oldjuk meg, vagy a hátralévő időszakra megint fel kell pörgetni a csapatot kellően, talán az okos egyensúly lesz a megoldás.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas!”

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2021.04.27 (kedd, 19:00)
Helyszín: Dabas, Wellis sportpark

FC Dabas U19 – Grund 1986 FC 3:0 (2:0)

Gól: Farkas Cs (35′), Kucsván Martin (44′), Kucsván Martin (82′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK