Kucsván István, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője az Abonyi Kid FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte: "A második tavaszi mérkőzésen a tabella harmadik helyén álló Abony csapatához látogattunk. A hazaiak revánsot akartak venni az őszi nagyarányú vereségük miatt.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS (U14)

KUCSVÁN ISTVÁN

Abonyi Kid FC – FC Dabas U15 1:4 (0:1)

Kucsván István, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője az Abonyi Kid FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

A második tavaszi mérkőzésen a tabella harmadik helyén álló Abony csapatához látogattunk. A hazaiak revánsot akartak venni az őszi nagyarányú vereségük miatt.

Így is kezdték a mérkőzést, agresszívan, néha durva játékkal próbálták a tudatunkra adni, hogy itt ma ők akarják a pontjaikat szaporítani. Fegyelmezett, koncentrált játékkal 10 perc után átvettük a játék irányítását, mi birtokoltuk többet a labdát, több helyzetet kidolgoztunk, de nem akart megszületni az első gól.

Rendszerint az utolsó passzok pontatlansága, a pálya talaja vagy az elkapkodott befejezés miatt nem sikerült a fölényünket gólokra váltani. Ebben az időszakban Jordán Máté egyedül eldönthette volna a mérkőzés, rövid időn belül háromszor fejelt a kaputól centikre mellé. Ahogy ilyenkor lenni szokott, majdnem megbosszulta az ellenfél a sok lehetőség lehetőséget, Rigó Zsombi bravúr kellet egy távoli lövés hárítására, majd egy szöglet utáni kavarodásból ismét a hazaiak álltak közelebb az első gólhoz. A lelkes ellenfél hibáját kihasználva a 40. percben egy szép szerelés után Jordánt indították, csatárunk a felezővonaltól indulva, négy védőt kicselezve megszerezte a vezetést (0:1).

A szünetben egy kicsit átalakítottuk a csapatot, hármat cserélve a második játékrészt úgy kezdtük, ahogy kértem. Letámadtuk az ellenfelet, Zábrádi és Isztolyka szépségdíjas góljaival növeltük az előnyünket (0:4), amivel el is dőlt a mérkőzés. A végén balszerencsés gól jött (1:3), egy beadás után Rigó lábbal hárított, de pont a védőnk lábára pattant a labda, ami a hálóban kötött ki.

Összességében elégedett vagyok a látottakkal, voltak jó dolgok és látni, mit kell gyorsan orvosolni. Külön ki szeretném emelni a három U14-es játékos hozzáállását, játékát. Felvették gyorsan a ritmust és néha a durva játék és az egyenetlen pálya sem szegte a kedvüket.

Ezzel a győzelemmel egy rivális csapat otthonában nyertünk fölényesen és sikerült előnyünket növelni a tabella harmadik helyezettjével szemben.

Hajrá FC Dabas!”

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2021.03.28 (vasárnap, 10:00)
Helyszín: Tápiószőlős, Tápiószőlős KSE Sporttelep

Abonyi Kid FC – FC Dabas U15 1:4 (0:1)

Gól: Jordán M (40’), Zábrádi B (42’), Isztolyka B (43’), Zábrádi B (57’)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK