Bravúros győzelem 10 emberrel. A szokásostól eltérően, a válogatott szereplése következtében ezúttal az NB III-ban szombaton indult útjára a labda. Ellenfelünk az a Paksi FC II volt, akik pár héttel ezelőtt a listavezető Kecskemét gárdájával is leikszeltek, így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre. Pláne úgy, hogy az NB I-es szünet miatt két korábbi válogatott labdarúgó, Hegedűs Lajos és Balogh Balázs is visszajátszott a tolna megyeiek "csikó" csapatába.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

FC Dabas - Paksi FC II (1:0)

Bravúros hazai győzelem 10 emberrel

A szokásostól eltérően, a válogatott szereplése következtében ezúttal az NB III-ban szombaton indult útjára a labda. Ellenfelünk az a Paksi FC II volt, akik pár héttel ezelőtt a listavezető Kecskemét gárdájával is leikszeltek, így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre. Pláne úgy, hogy az NB I-es szünet miatt két korábbi válogatott labdarúgó, Hegedűs Lajos és Balogh Balázs is visszajátszott a tolna megyeiek “csikó” csapatába.

Remek iramban is indult a mérkőzés, többnyire mezőnyben folyt a játék, egy két veszélyesebb támadást leszámítva nem forogtak veszélyben a kapuk, mígnem a 40. percben egy kiugratást követően kapusunk Kersák Roland a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdába, így járt a piros lap neki. Mivel az eddigi tartalékkapusunk Tóth Róbert sérüléssel bajlódik, így egy ideje a csapattal készül Petrányi József is, aki rögtön készülhetett is élete első NB III-as mérkőzésére, ami emlékezetesre is sikeredett.

A második félidőben a vendégek próbálták kihasználni az emberelőnyüket, ám csapatunk remekül futballozott, sokszor fel sem tűnt, hogy tíz emberrel játszunk, valamint újdonsült kapusunk is rendre hárította a lövéseiket. A 76. percben aztán jött a slusszpoén. Egy szép támadás végén Szabó László beadását Kovács Péter fejelte mesterien a felső sarokba (1:0), amely után a paksiak csak mezőnyben tudtak dominálni, így csapatunk hősiesen küzdve több, mint 50 percet emberhátrányban játszva gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Jövő héten már ismét vasárnap játszunk, ám újra tartalék csapattal, hisz az Újpest FC II vendégei leszünk 11 órai kezdettel.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2021.03.27. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark

FC Dabas – Paksi FC II 1:0 (0:0)
Gól: Kovács P (76′) ill. –

FC Dabas: Kersák, Dudás, Forgács, Márton (Petrányi 42′), Földes, Fritz, Lévai (Kovács 68, Sziklási 90′), Szabó, Erdős, Vladul (Horváth 68′), Busa

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK