Szinte pontosan 20 éve, 6 évesen kezdtem el futballozni Gödöllőn a helyi csapatban. Ezután a Ferencvároshoz kerültem, itt lettem először igazolt játékos, így a Fradit tekintem nevelőegyesületemnek. Amióta az eszemet tudom, a zöld-fehéreknek szurkolok, nálunk ez családi hagyomány.

BEMUTATKOZNAK ÚJ JÁTÉKOSAINK

SZABÓ LÁSZLÓ

Folytatjuk pár évvel ezelőtt megkezdett sorozatunkat, 2021 tavaszán is bemutatjuk új igazolásainkat

Játékos neve: Szabó László
Honnan érkezett: Duna Aszfalt TVSE
Születési idő: 1995.02.14
Posztja: támadó

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Szinte pontosan 20 éve, 6 évesen kezdtem el futballozni Gödöllőn a helyi csapatban. Ezután a Ferencvároshoz kerültem, itt lettem először igazolt játékos, így a Fradit tekintem nevelőegyesületemnek. Amióta az eszemet tudom, a zöld-fehéreknek szurkolok, nálunk ez családi hagyomány. A Fradi után az MTK, a REAC és a Vác következett mindegyik helyen 2-3 évet töltöttem el az utánpótlás csapatokban. Vácról Győrbe vezetett az utam, ahol az ETO-nál először az U21-es csapatban játszottam, később pedig bemutatkozhattam az NB III-ban is. Két évet töltöttem Győrben, a 2014/15-s szezonban a harmadosztályban ezüstérmesek lettünk, a szezon végén pedig az első osztályban is játszhattam egy mérkőzést. Eddigi utolsó állomásom pedig Tiszakécske volt, 2015 nyarától 2019 nyaráig, több mint 100 meccsen szerepeltem kécskei színekben, ahol két feljutást is ünnepelhettünk és a megye I-től az NB II-ig sikerült eljutnunk a csapattal. Sajnos az elmúlt másfél évben magánéleti okok miatt nem tudtam a pálya közelében lenni és nem csinálhattam azt, amit a legjobban szeretek. Nagyon hiányzott a foci, de remélem itt Dabason lehetőségem lesz mindent bepótolni, ami az elmúlt időszakban kimaradt.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

A Mesterrel Tiszakécskén dolgoztunk együtt és bátran mondhatom nagy sikereket értünk el az alatt a két szezon alatt azzal, hogy újoncként rögtön aranyérmet szereztünk az NB III-ban, a következő szezonban pedig elértük a kitűzött célt és bent maradtunk a másodosztályban. Miután a Mester Dabasra került, szinte azonnal jelezte, számít rám, amint újra futballozhatok és lehetőséget ad, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után újra felépíthessem magam. Így már több mint 1 éve tudatosan készültem arra, hogy február végen csatlakozom a srácokhoz és bekapcsolódom a munkába. Végtelenül hálás vagyok a Mesternek, a klubnak és a csapatnak is, hogy itt lehetek, remélem minél hamarabb a pályán is meg tudom hálálni a bizalmat. Azt megígérhetem, hogy mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön!

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Úgy gondolom, a klub mindent feltételt biztosít nekünk, ami ezen a szinten kellhet a sikeres felkészüléshez. Remek pályákon zajlanak a gyakorlások és a megfelelő regenerációhoz is minden adva van, ráadásul mindez egy helyen, egy létesítményben. Nekünk más dolgunk sincs, minthogy mindezt kihasználva, minél jobb fizikális állapotba kerüljünk a következő bajnoki mérkőzésre.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Először az idei utolsó felkészülési meccsen, a Gyöngyös ellen láttam játszani a srácokat. Az már elsőre is szembetűnő volt, hogy mennyire taktikus, tudatos és fegyelmezett a csapat. Még csak az első hetemen vagyok túl, mégis úgy érzem, mintha jóval régebb óta lennék a brigád tagja. Remek hangulat uralkodik az öltözőben, a srácok az első perctől befogadtak és mindenben segítenek. A stáb is hihetetlenül elszántan és lelkiismeretesen dolgozik, minden ellenfelet alaposan feltérképeznek, odafigyelnek ránk, sokat segítenek, hogy egyénileg és csapatként is fejlődhessünk. Ami a keretben rejlő potenciált illeti, nem lennénk jó sportemberek, ha megelégednénk a 2. vagy 3. hellyel, ha lehetőségünk van az első hely, és ezáltal a feljutás megszerzésére. Ennek a csapatnak minden esélye megvan erre. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni a tavasz folyamán.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Leginkább a középpálya közepén tudom kamatoztatni az erősségeimet, sokat futó, nagy teherbírású játékos vagyok. Leginkább a labdaszerzésekben jeleskedem, de azon dolgozom, hogy több legyek, mint egy romboló középpályás, szeretném a labdakihozatalokból, a támadásépítésből is kivenni a részem. Egyébként már volt szerencsém szinte minden poszton játszani, és mindegyikben megtaláltam a szépséget. A lényeg, hogy segíthessem a csapatot.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Gyerekkorom óta, akár az iskolában, akár máshol szembejött a „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdés, mindig azt válaszoltam, hogy profi labdarúgó szeretnék lenni. Büszke vagyok rá, hogy sikerült ezt elérnem, most pedig újra azért dolgozom, hogy visszajussak arra a szintre, és minél tovább ott is maradhassak. Ezenkívül arra, hogy ha csak egy alkalommal is, de szerepelhettem az élvonalban egy olyan nagy múltú klubban mint a Győri ETO. Talán sokak számára ez nem nagy dolog, nekem mégis sokat jelent. Emellett a már említett bajnoki címek és feljutások is mind-mind szép emlékek.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Mivel nagyon hosszú kihagyás után tértem vissza, lépésről lépésre szeretnék haladni. Szeretnék először stabilan kerettag, majd kezdő játékos lenni, idővel pedig újra a másodosztályban játszani. A legjobb az lenne, ha ezt már jövőre megtehetném az FC Dabas színeiben. Hosszútávon is szeretnék a foci közelében maradni, több szegmense is érdekel a labdarúgásnak az edzői munkától, a játékosmegfigyelésig. Jelenleg azonban csakis játékosként gondolok magamra és minden idegszálammal erre szeretnék koncentrálni.

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK