Ledő László, az FC Dabas U13-as korosztályának edzője játékosainak őszi szereplésével kapcsolatban az alábbi összegzést közölte: "2020. június elejétől heti 3 edzéssel készültünk. Az első szempont az volt, hogy felmérjük, milyen állapotban vannak, illetve a járvány miatt ki mit csinált és mennyit „felejtett”!

EDZŐI ÉRTÉKELÉS (U13)

LEDŐ LÁSZLÓ

Beszámoló (2020. őszi szezon)

Ledő László, az FC Dabas U13-as korosztályának edzője játékosainak őszi szereplésével kapcsolatban az alábbi összegzést közölte:

” 2020. június elejétől heti 3 edzéssel készültünk. Az első szempont az volt, hogy felmérjük, milyen állapotban vannak, illetve a járvány miatt ki mit csinált és mennyit „felejtett”!

Júius elsejétől az aktuális kerettel, 28 fővel foglalkoztunk. Sajnos volt hiányzó így is, de átlagban 18-22 fő mindig ott volt edzéseinken. A gyerekek nem a legjobb állapotban tértek vissza, így a júniusi edzéseinket szinte az alapokról kellett kezdeni. A júliusi edzéseinken az U11-ből felkerült játékosokra kellett nagyobb figyelmet fordítani, mert volt, aki újrakezdte, és sokan szinte nem csináltak semmit a karantén alatt. Azt lehetett látni, hogy a gyerekek élvezik az edzéseket és vevők a munkára, de sajnos azt is észrevettük, hogy sokan el vannak (2009) maradva egyéb téren is (taktika, helyezkedés).

Augusztus hónapban már heti 4 edzésünk volt. Együtt tartottuk az U14-es korosztállyal, mert az ő létszámuk csak 6 fő volt. A másik indok pedig az, hogy mindkettő korosztály a 8+1-es 3/4 pályás bajnokságban fog játszani, így az edzés létszámunk néha 28-32 fő volt. Folyamatosan a megadott tananyaggal próbáltunk készülni. Ebben az évben 6 kapussal dolgoztunk, ami heti 1, de néha 2 kapus edzés keretében történt. Meg is látszott kapusainkon hogy külön is volt foglalkozva velük. Remélem, tavasszal még többet tudok foglalkozni velük. Élvezték a kapusedzéseket, ezen a téren is nagy fejlődést tapasztaltunk! Hétről hétre egyre jobban mozogtak a srácok edzéseken. A gyakorolt játékhelyzeteket edzőmeccseken vissza is kaptuk tőlük. A hab a tortán az volt, hogy a hazai rendezésű négyes tornát nagyszerű játékkal megnyertük! Ellenfeleink pedig nem is voltak olyan könnyűek, az FTC, PUSKÁS-AKADÉMIA, DUNAKANYAR RÉGIÓ UFC csapatai ellen játszottak a srácok.

Szeptembertől intenzívebb heteken vagyunk túl. A heti 4 edzés mellett minden hétvégén bajnoki mérkőzései (U13/U14), és minden második hétfőn Bozsik fordulói voltak a csapatnak. Játékosaink mind a három versenyben helytálltak.

Pár észrevétel a különböző versenyekről.

– Bozsik: A hétfői napokon 2 csapatot kellett indítani. Próbáltuk a csapatokat úgy összerakni, hogy az U14-es csapat rendes létszámmal tudjon edzeni. Emellett az is szempont volt, hogy a 2008-2009 korosztály a tanult csapatjátékot gyakorolja „élesben”. Ősz végére elmondhattuk, hogy jó úton járunk. Bár a Bozsik résztvevőknél kevesebb tudatosság volt felfedezhető, de a gyerekeink érdemeiből ez semmit sem vesz el.

– U13 bajnokik: Minden második hétvégén volt bajnoki mérkőzésünk. Játékban domináltunk a mérkőzéseken, de van még hova fejlődni. A legnagyobb pozitívum, hogy csapatként és fegyelmezetten játszottak a srácok. Egyre jobban sajátítják el a játékelemeket és lakják be a nagyobb pálya méreteit. Emellett minden második héten voltak, akik szombat és vasárnap is pályára léptek.

– U14 bajnokik: Az U14-es csapatnál általában 8-10 fő játszott bajnoki mérkőzéseken. Azt el lehet mondani, hogy megállták a helyüket ott is.

Összesítve: jó őszt zártunk, de helyén kell kezelni az egész szereplésünket, még akkor is ha U13-as csapatunk az 1. helyen telel. Nem szabad, hogy elvakítsa a gyerekeket és minket, hogy minden rendben van, mert hamar visszacsúszhatunk oda, ahonnan indultunk… és mi Barnával tudjuk, honnan indultunk a gyerekekkel. Ellenfeleink, akikkel találkoztunk sajnos az erőfocit preferálják, de néha a rúgd előre és fuss… semmi tudatosság nincs játékukba. A mi csapatjátékunkat dominánsan jól alkalmaztuk. Nagyarányú vezetésünk birtokában előfordult, hogy szétesett, kapkodóvá vált játékunk, illetve nem használtuk ki a pályát teljes szélességében.

A bajnokság befejezése után heti 3 edzéssel folytattuk a képzést. Decemberben heti 2 edzésre álltunk át 17-ig. November és a decemberi edzéseinket 2 csoportban végeztük, és ezt a januári és februári időszakban is így tervezzük.

Miről is szól ez a 2 csoport: Műfüves pálya mérete 60×40 es és a hely miatt, az első csoportban az U13-as csapat edz és utána jön az U14 es csapat, akikhez csatlakoznak azok az U13-as játékosok, akik az ősszel már feljátszottak.

Decemberben a Futsalt is elkezdtük. A karantén miatt szűkített kerettel tudtunk kiállni. A srácok a maximumot nyújtották és mind a kettő mérkőzésünket nagyszerű játékkal megnyertük.

Összegezve az őszt el kell mondani, hogy a gyerekek fejlődése folyamatos volt, és a többfrontos versenyeztetés is a hasznukra vált. Köszönjük a szülőknek is, hogy ebben az évben is partnerek voltak és nagymértékben segítették a munkánkat.

Hajrá Dabas!”

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK