Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a  III. Ker. TVE elleni hétközi bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte: "Szerda délután az a mezőnyből magasan kiemelkedő III. kerület látogatott hozzánk, akiket a látottak alapján túlságosan is tiszteltünk, s ennek megfelelően egy defenzívebb játékot képviseltünk a kezdetektől fogva.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS (U19)

Szőgyi Tamás

FC Dabas U19 - III. Ker. TVE (0:1)

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a  III. Ker. TVE elleni hétközi bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

Szerda délután az a mezőnyből magasan kiemelkedő III. kerület látogatott hozzánk, akiket a látottak alapján túlságosan is tiszteltünk, s ennek megfelelően egy defenzívebb játékot képviseltünk a kezdetektől fogva.

A stabil védekezés, a szélek lezárása, a forgások, elmozgórendszer olvasása volt a legfőbb feladatunk, amely távol áll tőlünk, hiszen ennyire védekező felfogásban ritkán lépünk pályára. Sok esetben kellett vegyes védekezésre kényszerülni, amely a támadójátékunktól vette el az energiát. Bő 70 percig működött a dolog, amíg ellenfelünk be nem talált.

Ugyan nem szép játékkal, de hasznosan tettük a dolgunkat. Amit hiányoltam, az az önbizalommal teli kezdeményezés. Rengeteg labdát szereztünk, azonban ezeket kapkodva el is szórtuk. A bekapott gól után mertünk megnyílni, s feltolni a védekezésünket az ellenfél térfelére. Jó húzásnak bizonyult, hiszen végre a saját játékunkat játszhattuk. Jött is az eredménye, hiszen megváltozott a játék képe, ellenfelünk már nem tudta azt a lendületet képviselni, amelyet a vezetés megszerzéséig produkált. Felraktunk mindent egy lapra, jöttek is a lehetőségek, szabadrúgások, szögletek. Közel álltunk ahhoz, hogy kicsikarjunk egy meglepetést, azonban végül mégsem sikerült bevenni a vendégek kapuját.

A III. kerület mezőnyfölénye 70 percig nem volt kérdéses, azonban attól a ponttól, ahogy fel mertük vállalni a vendégek letámadását, volt keresni valónk a találkozón az utolsó 20 percben. A visszafogottság áldozatává váltunk. Tanulság, hogy csak akkor alkalmazkodunk ellenfelünkhöz, ha valóban nagy nyomást helyez ránk, játszanunk kell a saját játékunkat, s verjenek meg azzal, ennyire behátrálni nem fogunk többet.

Kemény egy hét vár ránk, hiszen három olyan csapattal játszunk, akik a dobogón helyezkednek el. Az U19-nél a Budafok, a Dabas II-nél a Pereg, majd ismét az U19-nél a BVSC vár ránk jövő csütörtökig.

Hajrá FC Dabas!”

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2020.11.04 (Szerda, 15:00)
Helyszín: Dabas, Wellis Sportpark

FC Dabas U19 – III. Ker. TVE 0:1 (0:0)

Gól: –

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK