Szabó István, az NB III-as csapat vezetőedzője a Monor SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta: "Sajnos a mai napra elég rossz előjelekkel indultunk neki, több meghatározó játékosunk sem állhatott rendelkezésünkre. Ide sorolnám Földes Milánt, Lévai Norbertet, Fitos Lászlót, akit épp a héten műtöttek, Horváth Bencét, aki ugye a hét közben sérült meg a Majos elleni mérkőzésen, valamint Fritz Attilát, aki még nem tud teljes mérkőzést játszani a hosszabb kihagyása miatt.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Edzői értékelés: SZABÓ ISTVÁN

Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Monor SE (1:1)

Szabó István, az NB III-as csapat vezetőedzője a Monor SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

” Sajnos a mai napra elég rossz előjelekkel indultunk neki, több meghatározó játékosunk sem állhatott rendelkezésünkre. Ide sorolnám Földes Milánt, Lévai Norbertet, Fitos Lászlót, akit épp a héten műtöttek, Horváth Bencét, aki ugye a hét közben sérült meg a Majos elleni mérkőzésen, valamint Fritz Attilát, aki még nem tud teljes mérkőzést játszani a hosszabb kihagyása miatt. Ez egy nagyon nehéz helyzet, egy ilyen erőltetett menetben amatőr kluboknál.

Mindezek ellenére remekül kezdtük a találkozót és az első félidőben akár gólokkal is vezethettünk volna, de sajnos történt egy véleményes kiállítás, ami kissé megosztja a szurkolóink illetve a mi kedélyeinket is. Sziklási Gergely ellen ítéltek tizenegyest illetve piros lapot. Ez nagyon ritka a futballban, hisz duplán sújtani egy csapatot nagyon indokolt esetben szoktak csak. Szerencsére Kersák Roland kivédte a büntetőt és 1:0-ás előnyel tudtunk a szünetre menni.

A második félidőre az emberhátrány miatt a csapat játéka kissé esetleges lett, de a védekezésünket jól meg tudtuk szervezni, annak ellenére, hogy ellenfelünk egyenlíteni tudott. Ne felejtsük el, hogy egy héten belül harmadik mérkőzésünket játszottuk, ráadásul tettük ezt úgy, hogy az utolsó 45 percben 10 emberrel játszottunk, valamint játékosaink zöme dolgozik illetve tanul a futball mellett.

Összességében megemelem a kalapom a csapat, a stáb előtt illetve kiemelve a szurkolókat, akik lelkesen buzdítják a csapatot hétről hétre. 10 mérkőzés alatt nem kapott ki a csapat, negyedikek vagyunk a tabellán, ami a 12 új játékossal, akik a nyáron csatlakoztak, egy nagyon jó eredménynek számít, egy alakulófélben lévő csapat számára.

A jövőt nézve, ugye két hét múlva folytatódik a bajnokság. A KTE otthonába látogatunk, ahol nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de egyelőre a hétvégi Dunaújváros elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésre koncentrálunk. Azt mindenkinek látnia kell, hogy valószínűleg nagy változás lesz a keretben. Azok fognak inkább játszani, akik kevesebb játéklehetőséghez jutottak, hisz többen vannak, akik 10 mérkőzést toltak le bő egy hónap alatt. Nekik meg kell oldanunk a regenerálódásukat, úgyhogy lesznek, akik csak a kispadra ülnek majd le. Ez nem a tiszteletlenség jele lesz, hanem elővigyázatosság, hisz a sérüléshelyzet fokozódhat és veszélybe kerülhetne az őszi szereplésünk, ha még több meghatározó játékosom esne ki a keretből. Nyilván nem feltartott kézzel állunk majd ki a mérkőzésen, vannak megfelelő játékosaink az esetleges pótlásokra, de elsődleges szempont most a csapatnál, hogy egészségesen eddzük a játékosainkat.”

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2020.09.13. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas – Monor SE 1:1 (1:0)
Gól: Vladul S (31′ – büntető) ill. N de Oliveira (66′)

Kiállítás: Sziklási G (2) ill. –

FC Dabas: Kersák, Sándli (Kiss 46′), Sziklási, Dudás, Forgács, Márton, Erdős, Ágoston, Marsa, Biró (Fritz 61′), Vladul (Buzás 75′)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK