Az augusztus eleji NB III-as szezonrajtot követően most hétvégén végre valahára az FC Dabas II is elkezdhette szereplését a 2020/2021-es bajnoki szezonban. Mint köztudott, a csapatot továbbra is Iszák Gábor vezeti, azonban a keret majdnem egésze a Szőgyi Tamás fémjelezte FC Dabas U19-es csapatára épül.

HÍREK: FC DABAS II

Albertirsai SE - FC Dabas II (1:0)

Ismét pályán a Dabas II

Az augusztus eleji NB III-as szezonrajtot követően most hétvégén végre valahára az FC Dabas II is elkezdhette szereplését a 2020/2021-es bajnoki szezonban. Mint köztudott, a csapatot továbbra is Iszák Gábor vezeti, azonban a keret majdnem egésze a Szőgyi Tamás fémjelezte FC Dabas U19-es csapatára épül. A fiatalok mellé természetesen kell a rutin is, ezt a szerepet a klub egyik ikonja, Danyis Attila fogja betölteni. U19-es játékosainknak remek lehetőség mindez, hogy az utánpótlás bajnokság mellet már ennyi idősen belekóstolhassanak a felnőtt labdarúgás légkörébe is.

A mérkőzésre térve, első összecsapásunkat az Albertirsai SE ellen vívtuk szombat délután idegenben. A jó rajt mindig nagyon fontos, így mindenképpen jó lett volna ponttal vagy pontokkal hazatérni. A gól nélküli első játékrészt követően egészen a 78. percig kellett várni az első találatig. Nagy sajnálatunkra azonban ez nem dabasi, hanem albertirsai játékos nevéhez fűződött (1:0). A hazaiaknak a hátralevő bő tíz percre sikerült megtartaniuk minimálisan megszerzett előnyüket, így végül nagy pont nélkül zártuk első bajnoki mérkőzésünket.

Némiképp fájó a vereség, mert helyzeteink alapján ponttal vagy akár pontokkal is gazdagodhattunk volna. Fiatal és kissé rutintalan még csapatunk, de reméljük 1-2 hét alatt szereznek fiataljaink annyi tapasztalatot, hogy az ilyen mérkőzéseket a magunk javára tudják majd fordítani.

Folytatás jövő vasárnap, immáron hazai pályán, az első fordulóban szintén vereséggel nyitó Péteri KSK ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2020.08.22 (szombat, 17:00)
Helyszín: Albertirsa, Ecsedi László Sporttelep

Albertirsai SE – FC Dabas II 1:0 (0:0)

Gól: Bor T (78′) ill. –

FC Dabas II: Petrányi J (1) – Kovalik R (3), Danyis A (4), Farkas Cs (6), Czili B (7), Rutterschmid R (8), Gáspár Zs (9), Lukasik D P (14), Czili D (19), Kucsván M (20), Bálint J (21)

Csere: Duhaj Á (10), Soltic L (11), Sztancsik A (12), Pekker G L (17)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK