Szabó István, az NB III-as csapat vezetőedzője az Eger SE elleni felkészülési mérkőzésről és a klubbal kapcsolatos eddigi benyomásairól az alábbiakat nyilatkozta: Tudtam, hogy egy nagyon jó együttessel találkozunk, többek között olyan nevek, mint Vaskó Tamás, Olasz Dénes vagy éppen a korábban Diósgyőrben szereplő Nemes Milán is mind első és másodosztályú tapasztalattal bírtak.

HÍREK: FC DABAS (NB III)

Edzői értékelés: SZABÓ ISTVÁN

Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Eger SE (1:1)

Szabó István, az NB III-as csapat vezetőedzője az Eger SE elleni felkészülési mérkőzésről és a klubbal kapcsolatos eddigi benyomásairól az alábbiakat nyilatkozta:

– Hogyan értékeled a legutóbbi, Eger elleni edzőmérkőzésünket?
– Tudtam, hogy egy nagyon jó együttessel találkozunk, többek között olyan nevek, mint Vaskó Tamás, Olasz Dénes vagy éppen a korábban Diósgyőrben szereplő Nemes Milán is mind első és másodosztályú tapasztalattal bírtak. Szerintem mindkét csapatnak remekül szolgálta a felkészülését ez a mérkőzés, részünkről is, hisz terveink között szerepelt az, hogy olyan játékosok is szerephez jussanak, akik eddig kevesebbet voltak a pályán. Sok időnk nincsen ezzel a meccsel foglalkozni, hisz a márciusi Szekszárd elleni bajnoki rajt előtt vasárnap már Makóra látogatunk, végül jövő hét szombaton a tavaszi utolsó felkészülési meccsünk jön, a Pápa ellen hazai környezetben.

– Mik az első benyomásaid így egy hónap után a klubbal, játékosokkal és az eddigi elvégzett munkával kapcsolatban?
– Ennyit idő alatt azért sikerült már megismernünk egymást. Mind a klub dolgozóival, mind a csapat tagjaival, úgy gondolom, remekül kijövünk, működik az a bizonyos kémia, ami nagyon fontos egy ilyen új impulzusnál, mikor egy új edző érkezik. Saját elképzeléseim szerint szeretném a csapatot alakítani, ugye történtek személyi változások a keretben, de ez ilyenkor elengedhetetlen. A srácok remekül dolgoznak, valamint a stáb és a klub dolgozóival együtt rengeteget teszünk, hogy előre tudjunk lépni. Növekedett az edzésszám is és ami számomra a legfontosabb, hogy mindezt úgy csináljuk, hogy a játékosok egészségesek maradjanak, és le is kopogom, de 5 hét munka után sincs sérült játékosunk.

– Mit vársz a tavasztól, milyen FC Dabas-t láthatunk majd?
– Bizakodva várom, sok azonos képességű csapatot látok ebben a csoportban, sok jó csapatot, jó edzőket, ugye nem kell mondanom egy Gálhidi, Aczél vagy Véber szintű edzőkollegák is ebben a csoportban tevékenykednek, ez mutatja a Közép csoport erősségét, színvonalát is. Mindenféleképpen egy támadóbb szellemű csapatot szeretnék látni, nagyon kevés a 13 lőtt gól ami ősszel volt, és azon belül is 8 mérkőzésen nem sikerült az ellenfelek kapujába találni, úgyhogy számomra ez a legfontosabb, ezen szeretnénk változtatni, hisz nyilván a nézők is a győztes meccsekért, gólokért ülnek fel a lelátókra. Persze ehhez idő kell, az előző stábnak is 3 és fél éve volt felépíteni valamit, úgyhogy nem szabad rögtön nagy dolgokat várni, de azon leszünk, hogy hétről hétre, meccsről meccsre ebben fejlődni tudjunk és a közönséget is ki tudjuk majd szolgálni, gólokban gazdag győztes mérkőzésekkel.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2020.02.19. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas – Eger SE 1:1 (1:1)
Gól: Lévai N (26′) ill. Deli M (39′)

FC Dabas: Tóth R – Földes M (Kovács Á), Eördögh L (Csiki N), Márton D, Fritz A (Kelemen V) – Lévai N, Molnár P (Kucsván M) – Fitos L (Nagy B), Erős R, Bíró Á (Takács K) – Popov P (Vladul S)

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK

HAJRÁ DABAS!

TOVÁBBI HÍREINK

HÍRKATEGÓRIÁK

MLSZ ADATBANK