FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.12.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Szentlőrinc SE (0:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szentlőrinc SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Ezen a mérkőzésen a lehető legszűkösebb kerettel tudtunk kiállni. Azt gondolom, hogy csupán az első félidőben tudott ránk nyomást gyakorolni a Szentlőrinc. Akkor sajnos adódtak is némi nehézségeink, ráadásul egy pontrúgásból gólt is kaptunk, úgyhogy hátrányba kerülve kellett megpróbálnunk megtenni a tőlünk telhető legtöbbet.

A mérkőzésen sajnos több bírói tévedés is sújtott bennünket. Kezdődött azzal, hogy az első félidőben utolsó emberként szabálytalankodó ellenfél kapust nem állította ki a játékvezető, majd több kétes szituációban is minket sújtott a játékvezetői hármas.
A második félidőben ellenfelünk egy teljesen más arcát mutatta. Vagy elfáradtak, vagy lebecsültek kissé minket az előnyük birtokában, de mondhatni felborult a pálya, teljesen beszorítottuk őket és eljutottunk a gólig is, azonban a teljesen szabályos találatunkat nem adta meg a játékvezető. Többek szerint egyértelműen átjutott a gólvonalon a játékszer, mégis maradt a 0:1 oda.

Egy újabb vitatott és egyben szomorú esetet is meg kell jegyeznem. Elég régóta vagyok az edzői pályán, de ilyennel még nem találkoztam, hogy NB-s szinten egy ellenfél játékos ellök egy edzőt és ezért ne kapjon kiállítást. Ez nagyon lehangolóan nézett ki és egyben a magyar futballra nézve is szégyen. Hasonló szituációban a stábom egyik tagját kiállították, jegyzőkönyv készült, a másik oldalon semmi. Ez elfogadhatatlan, hogy ilyen egyoldalú játékvezetés legyen NB III-as szinten. Reméljük, a futball és az élet ezeket a dolgokat visszaadja majd a megfelelő időben és helyen.
Ezen felül a csapatomat csak dicsérni tudom, mert aki látta ezt a mérkőzést, az igazolhatja, hogy a második helyezettel teljesen partiban tudtunk lenni, és ha nincsenek ezek a kétes szituációk és téves játékvezetői ítéletek, akkor a döntetlen mindenképpen, de kis szerencsével még a győzelem is benne lehetett volna az összecsapásban.

Ez az mérkőzés is ismét azt bizonyította, hogy ilyen szűkös kerettel egyszerűen nem lehet nekimenni egy bajnokságnak és ha így fogjuk csinálni, akkor mindig borotvaélen fogunk táncolni. Megemelem minden játékosom előtt a kalapomat az egész féléves teljesítménye előtt, mert valóban nagyon kevesen voltunk és végig a maximumot nyújtották.

A megszerzett 7. hellyel ennek tükrében azt gondolom, elégedettek lehetünk és nem kell szégyenkeznünk. Mindenkire veszélyt tudtunk jelenteni, több nálunk sokkal nagyobb költségvetéssel és múlttal rendelkező egyesületet utasítottunk magunk mögé, ami igen nagy szó, azonban másik oldalról azt is meg kell említenünk, hogy bizony felszínre jöttek azok a problémák, amiket, ha rövid távon nem orvosolunk, akkor nagy bajba kerülhetünk a tavasz folyamán. Nagyon nehéz őszön vagyunk tehát túl, voltak hullámvölgyek, de a végére szerencsére csak sikerült némiképp kiegyenesednünk.

Végezetül megköszönöm az egész csapatnak, a stábomnak és minden olyan dolgozónak, aki valamilyen módon segítette az FC Dabas NB III-as csapatának a munkáját, valamint az önkormányzatnak is, aki biztosította a pénzügyi dolgokat és a működést megteremtette. Bízom benne, hogy egy kis segítséggel ez a csapat még feljebb tud majd jutni és még meghatározóbb szerepet tud betölteni ebben a gyengének egyáltalán nem nevezhető NB III-as mezőnyben.

Mindenkinek jó pihenést, jó egészséget és Boldog Új Esztendőt kívánok! "

FC Dabas - Szentlőrinc SE 0:1 (0:1)
Gól: - ill. Keresztes B (25')

MLSZ Adatbank